Rem Ofset'te işe alım skandalı! Sen kadın olduğun için...

İstanbul Maltepe’de bulunan Rem Ofset isimli kuruluşa iş başvurusu yapan genç kadın Türkiye’de iş yasalarının uygulanışının geldiği içler acısı durumu gözler önüne serdi.
Rem Ofset'te işe alım skandalı! Sen kadın olduğun için...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/Vehaber

Alınan bilgiye göre İstanbul Maltepe’de bulunan Rem Ofset isimli kuruluşun internet üzerinden verdiği ‘grafikerlik’ ilanı üzerine 25 Kasım’da saat  13:00 sularında iş görüşmesine giden genç kadın adeta şok yaşadı.

 

Grafikerlik başvurusu yapan kadına iş görüşmesinde temizlik yapacağı, çay demleyeceği ve bilgisayara bir süre dokunmayacağı söylendi. Bununla da kalmayan işveren iş görüşmesinde eski personelinin  özel hayatına müdahale ederek “akraba evliliği yaptı, tornacıya gitti, beni bıraktı” ifadelerini kullandı.

 

Mevcut yasaları hiçe saydığı belirtilen işveren “Ben istersem 300-500 liraya yemekçi, çaycı çalıştırırım” diyerek iş başvurusu yapan genç kadına 1 ay deneme süresinin olacağını, bu zaman zarfında sözleşme ve sigortanın olmadığını, işe 10 dakika geç gelirse işten çıkartacağını belirtti. İş görüşmesinde genç kadına "Sen kadın olduğun için temizlik ve çay işlerine  bakacaksın" diye tacizlerini ve aşağılamalarını sürdürdüğü belirtilen işverenin, işle pek alası olmayan görüşmeyi yaklaşık 1 saat kadar sürdürdüğü belirtildi.

Genç kadın başka kişilerin de mağdur olmasını istemediğini belirterek konu ile ilgili şikayetçi olacağını belirtti.