Reuters: Erdoğan, hiç bu kadar savunmasız görünmemişti

Reuters'ta yapılan seçim analizinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekilerek, 'Erdoğan, hiç bu kadar savunmasız görünmemişti' ifadeleri kullanıldı.
Reuters: Erdoğan, hiç bu kadar savunmasız görünmemişti
2023-01-18 18:33:00   Güncelleme: 2023-01-18 18:33:00    

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları, 'Erdonomics' olarak nitelendirildi. Analizde görüşlerine yer verilen varlık yönetim firması TCW Başkanı Blaise Antin, Erdoğan'ın seçimleri kaybettiği senaryoda bile Türk Lirası'nın dolar karşısında hızla değer kazanmasının olası olmadığını söyledi.

Antin, 'Ancak orta vadede, aşırı değerlenmiş bir para birimini ele alma ve faiz oranlarını 'çok daha yüksek bir seviyeye' yeniden ayarlama ihtiyacı göz önüne alındığında, piyasalar sürdürülebilir bir şekilde yükselişe geçebilir' dedi.

Erdoğan'ın kazanıp AKP'nin kaybetmesi, 'en kötü senaryo'

Reuters, Erdoğan'ın seçimleri kazandığı, ancak partisi AKP'nin TBMM'de çoğunluğu kaybettiği ihtimal için, 'en kötü senaryo' değerlendirmesini yaptı. Antin, bu durumun kısa vadeli politikalarda belirsizliğe neden olacağını söyledi.

Analizde, ekonomik kriz nedeniyle, 'Erdoğan, hiç bu kadar savunmasız görülmemişti' denildi.

'Seçimi kaybederse, bu başkasının sorunu olacak'

Enflasyonla mücadele için sosyal harcamaların artırıldığının hatırlatıldığı haberde görüşlerine yer verilen Chatham House araştırmacısı Galip Dalay, 'Erdoğan, birbiri ardına (destek) paketleri sunuyor. Bu durum, kamu hazinesinde ciddi baskı yaratacak. Ancak seçimi kaybederse, bu başkasının sorunu olacak' ifadelerini kullandı.

Analizde, Katar ve Rusya gibi, 'dost' ülkelerin Türkiye'ye kaynak aktarması ve turizmdeki toparlanmayla Dolar/TL'nin, ağustostan bu yana 18,0 ile 18,8 civarında seyretmesine destek olduğu belirtildi.

Vehaber Menu