Reuters: TCMB'nin faiz kararından sonra yabancı yatırımcılar Türkiye pozisyonlarını artırmayı planlıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 750 baz puanlık 'mega' faiz artırımı sonrasında son yıllarda TL cinsi varlıklardan çıkış yapan yabancı yatırımcılar, Türkiye piyasalarına geri dönmeyi değerlendiriyor. Reuters'ın görüştüğü beş yabancı yatırımcı da Türkiye pozisyonlarını artırmayı planladığını söylüyor.
Reuters: TCMB'nin faiz kararından sonra yabancı yatırımcılar Türkiye pozisyonlarını artırmayı planlıyor
2023-08-28 16:18:28   Güncelleme: 2023-08-28 16:18:28    

Habere göre, TCMB'nin beklentilerin üzerinde bir artırım ile faizi yüzde 25'e çıkarması, yabancı yatırımcıları heyecanlandırdı. Reuters'a konuşan Londra'da merkezli Abrdn'den Viktor Szabo, 'Faiz artırım kararlarıyla yaptıkları hataları düzeltiyorlarmış gibi görünüyor' dedi.

New York Van Eck Gelişen Piyasalar Hisse Stratejisi ekibinden Ola El-Shawarby ise Türkiye'de aldıkları pozisyon için 'genel tablo konusunda daha rahat olmaya başladık' dedi. tahvilini bir yatırım aracı olarak görmekten 'çok uzak'. Ancak rasyonel politikalarla önümüzdeki yıl bunun değişme potansiyeli taşıdığını söyleyenler de son dönemde artmış durumda.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin ise, 'Yabancı yatırımcıların Türk varlıklarını portföylerine eklemeye başlamaları için zemin her zamankinden daha müsait' dedi.