Reyonlarda 20 gram ve iki dilim peynir dönemi

Artan fiyatlar ve yaşanan hayat pahalılığından sonra reyonlarda gramla peynir satışlarında artış gözlemleniyor. 20 gram kaşar peyniri 5 ila 6 liraya satılıyor.
Reyonlarda 20 gram ve iki dilim peynir dönemi
2022-05-11 19:21:38   Güncelleme: 2022-05-11 19:21:38    

Ülkede her geçen gün artan yoksulluk, ücretlerin erimesi, yaşanan hayat pahalılığı ve zamlar bir yandan emekçilere zor günler yaşatırken diğer yandan da bazı şirketlerin iştahını kabartıyor. 

Krizi fırsata çevirmek isteyen firmalardan bazıları, ilk önce 'piknik ebatı' ile pazara girerken şimdilerde birçok şirket gramla peynir satışına başladı. Avrupa'nın en küçük kaşar peyniri paketini piyasaya sunan firmalar 20 gram kaşar peynirini 5 ila 6 lira arasında pazarlıyor. Alım gücü azalan emekçiler daha çok çocuklarının okuldaki beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için gram peynire başvururken süt ve süt ürünlerine gelen zamlar süt ürünlerine erişimi her geçen gün zorlaştırıyor. 

20 gramı 5,5 lira peynirin kilo fiyatı 100 lirayı geçiyor

Kaşar peynirinin 20 gramı satışa sunulurken esas vurgun kilo bazında yapılıyor. Normalde reyona çıkan ürünlerde kilo bazında daha ekonomik olması beklenen ürünlerin 20 gramını 5,5 liraya satan firmalar kilo bazında 110 lirayı bulan fiyatlar belirliyor.

Süt ve süt ürünlerine her geçen gün gelen zamlar diğer yandan emekçilerin günlük beslenme ihtiyaçlarını karışlayamadıkları bir tablo yaratıyor. Birçok uzman çocuklarda oluşabilecek gelişim sorununa dikkat çekiyor.

Aynı zamanda kuryeler aracılığıyla eve teslimat şeklinde çalışan birçok firmanın ürün listesinde kiloluk peynire rastlamak ise artık pek mümkün değil. Çünkü artık pek çok insan kiloluk peynir alamıyor. Dolayısıyla da firmalar bunun yerine düşük gramajlı ürünlerle piyasaya çıkarken bazı zincir marketler kaşar peynirini dilimle satmaya başladı.

Vehaber Menu