Rıdvan Dilmen: MHK kararı tüzüğe aykırı; kaosa hazır olun

TFF'nin 13 hakemle ilgili kararının tüzüğe aykırı olduğunu söyleyen futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, 'Yerel ve uluslararası adli kaosa hazır olun' dedi.
Rıdvan Dilmen: MHK kararı tüzüğe aykırı; kaosa hazır olun
2022-03-12 18:03:17   Güncelleme: 2022-03-12 18:03:17    

Rıdvan Dilmen, MHK'nin 8 Mart günü 13 hakeme sezonun geri kalanında maç verilmeyeceği açıklamasını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dilmen, kararın TFF tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Dilmen'in açıklaması şöyle:

'Aslında 13 hakemi yollamak TFF tüzüğüne aykırı. Çünkü 28 hakemin en fazla yüzde 20'sini klasman düşürebiliyor veya gözlemci yapabiliyorlar. TFF ve MHK, aldıkları bu kararın (Benim bildiğimi MHK'nin içindekiler bilmiyor mu!) tüzüğe aykırı olduğunu bildikleri ve sayıyı tutturmak (!) için önümüzdeki hafta Riva'ya bazı hakemleri görüşmeye çağırdılar; çok sevdikleri için değil! Yerel ve uluslararası adli kaosa hazır olun! İnsanlarda Allah korkusu olmayıp bir de kanun korkusu yoksa korkun!'

Ne olmuştu?

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkardı.

Yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak.

Vehaber Menu