RTÜK'ten Baraj dizisine 'evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösterme' cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bazı dizi ve televizyon programlarına ceza verdi. RTÜK'ün 'Arka Sokaklar' dizisine verdiği cezada manevi değerlerin görmezden gelinmesi gerekçe gösterildi.
RTÜK'ten Baraj dizisine 'evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösterme' cezası
2021-04-14 17:25:51   Güncelleme: 2021-04-14 17:25:51    

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Arka Sokaklar', 'Çukur', 'Baraj', 'Yasak Elma' dizileri ile 'Survivor' programını yayınlayan kanallara ve Halk TV'ye para cezası kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında izleme uzmanlarının raporları görüşüldü. Üst Kurul, ilk olarak geçtiğimiz günlerde avukatlar tarafından 'manevi değerlere aykırılık taşıyan sahneler ve şiddet görüntüleri' sebebiyle RTÜK'e şikayet edilen Arka Sokaklar dizisinin 'Hz. Muhammed’in bir hadisinin dizi filmde terör örgütü lideri tarafından anlamından koparılarak tehdit ve intikam bağlamında kullanıldığı bölümleri' ve 'bir avukata uygulanan fiziki şiddet görüntülerini' ele aldı. 

İzleme uzmanı hazırladığı raporda; 'İslami hassasiyetleri dikkate almayan sahnede toplumsal değerleri hiçe sayan, kullanılan ifadelerin amacını aşarak toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olan' 'Arka Sokaklar' dizisinin yayınlandığı Kanal D'ye, şiddet görüntüleri içeren sahnelerinden dolayı 'Çukur' dizisini izleyiciyle buluşturan Show TV'ye, 'evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösteren' 'Baraj' dizisi ve 'toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu' kanaatine varılan 'Yasak Elma' dizisini ekranlara taşıyan FOX TV'ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

SURVIVOR CEZA ALDI

RTÜK, TV8'in yarışma programı 'Survivor'ı da masaya yatırdı.

Yarışma programındaki fiziki performans oyunlarında oyuncular arasında yaşanan gerilimler sırasında çıkan kavga ve argo kullanımının ekrana yansımasının 'şiddetin normalleşmesine sebep olduğu' hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

HALK TV'YE YİNE PARA CEZASI

Üst Kurul, bir kişinin Eyüpsultan Belediyesi’nden yardım istediği ancak bu yardımın Ak Parti’ye üyelik şartıyla yapılacağı iddiasına yer veren Halk TV Ana Haber Bülteni’ni inceledi. 

Haberde iddia edilenlerin gerçeklerle bağdaşmadığını aktaran RTÜK, haberi hazırlayan kanalın 'gerçek dışı bir şekilde bir takım iddialarda bulunmasını yasa ihlali olarak değerlendirerek' Halk TV'ye idari para cezası uyguladı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü