Rüdaw: Öcalan ateşkes çağrısı yapacak!

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ateşkes çağrısı yapma ihtimali olduğu iddia edildi. HDP Sözcüsü Bilgen, Rûdaw’ın 'İmralı’ya bir tv ekibi gitti, Öcalan ateşkes çağrısı yapacak' haberini yalanlayarak, 'Haberde bana atfedilen sözlerin hiçbirini söylemedim' ded
Rüdaw: Öcalan ateşkes çağrısı yapacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 20:21:05    

Rûdaw’ın bazı kaynaklardan aldığı bilgiye göre,  bir televizyon ekibi, İmralı’ya götürüldü. Rûdaw’a konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var' dedi.
 
Bilgen, 'Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduklarını da aktardı.
 
Rûdaw’a konuşan AK Parti Mardin milletvekili Orhan Miroglu ise, 'Bir tv kanalında çalışan birinden Öcalan ile görüşüldüğünü öğrendiğini' söyledi.
 
'1 EYLÜL'DE BARIŞ MESAJI VERECEK'
 
Miroğlu, 'Öcalan’ın 1 Eylül’de barış mesajı verecegi ve silahların susturulmasını isteyeceği ifade ediliyor. Ama hükümet tarafından teyit edilmis bir bilgi duymadım' dedi.
 
Miroğlu, 'Eğer Öcalan isterse, hükümet televizyon ekibinin kendisiyle görüşmesine izin verir' diye konuştu.
 
Türkiye ile PKK arasında yeniden başlayan çatışmalar ikinci ayını doldurmak üzere.
 
Ülke, hemen hemen her saat yeni çatışma, baskın, bombardıman, patlama, gösteri haberlerinin geldiği bir ortamda erken seçime gidiyor.
 
Türkiye medyasında bir süredir, Dünya Barış Günü dolayısıyla Abdullah Öcalan’ın ateşkes çağrısı yapabileceği yönünde haber ve yazılar yayımlanıyor.
 
Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir de Öcalan'ın 1 Eylül'de barış çağrısı yapacağını iddia etmişti.

Diğer yandan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'İmralı’ya bir tv ekibi gitti, Öcalan ateşkes çağrısı yapacak' haberini yalanladı.

Rûdaw’ın haberinde, geçtiğimiz hafta bir televizyon ekibinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı Adası’na götürüldüğü öne sürüldü.

Haberde HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in 'Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var' dediği iddia edildi.

Bilgen’in ayrıca 'Akil İnsanlar Heyeti’nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduk' dediği de öne sürüldü.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Bilgen, söz konusu haberi yalanlayarak, 'Aradıklarında bir bilgim olmadığını söyledim. Haberde bana atfedilen sözleri kesinlikle söylemedim' dedi.

Bilgen, Twitter’daki hesabından da 'İmralı adasına bir tv kanalının gideceğine dair bilgimizin olduğu yönündeki haber doğru değildir.' diye yazdı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü