Rus gazetecilere ateş açıldı!

Suriye ordusunun ön cephe hatlarına giden Rus gazetecilerin otomobiline ateş açıldı. Saldırıya uğrayan Russia Today muhabiri kendilerini hedef alan füzenin NATO üretimi olduğunu söyledi.
Rus gazetecilere ateş açıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sputnik’te yer alan habere göre Dagmaşliya köyü yakınlarında Russia Today muhabirlerinin içerisinde bulunduğu araca ateş açıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 Rus gazetecinin bulunduğu otomobile ABD yapımı tanksavar TOW roketleriyle ateş edildiği bildirildi. Saldırı sonucu gazeteciler hafif yaralanırken Lazkiye yakınlarındaki Rus hava üssü Hmeymim’e geri döndü.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasının ardından Russia Today, yaralanan gazetecilerden ikisinin kendi muhabiri olduğunu açıkladı. Russia Today’in açıklamasında muhabirleri Roman Kosarev ve Sargon Hadaya’nın, saldırı sırasında Türkiye sınırı yakınlarında hükümet güçlerinin kontrolünde olan Dagmaşliya köyünden geçtiği ifade edildi. Yaralanan diğer gazetecinin de TASS haber ajansı muhabiri olduğu belirtilen açıklamada gazetecilerin Hmeymim hava üssünde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Sağlık durumları iyi
Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, yaralanan gazetecilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken Kosarev’in beyin sarsıntısı geçirdiğini ve vücundunda morluklar olduğunu söyledi. Simonyan, Hadaya’nın sırtında ve omzunda şarapnel yaraları olduğunu da ifade etti.

Sputnik’e açıklama yapan Kosarev, Suriye ordusunun cihatçılardan aldığı bölgeye gittikleri sırada saldırıya uğradıklarını kaydederken şu ifadeleri kullandı:

Türkiye sınırından yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Dagmaşliya köyüne doğru yola çıktık. Otobüslerle köye vardık ve dağlık alana doğru ilerledik. Orada ciplere binerek yolumuza devam ettik. Zvaek tepesindeyken, Nuda tepesinden ateş açıldı. Tepenin yamacına bir füze geldi. Hedef bizdik ancak ilk füze bize denk gelmedi. İkinci füze ise aracımıza isabet etti. ABD üretimi, akıllı tanksavar füzesiydi. Üzerinde İngilizce ifadeler ve Fahrenheit cinsinden sıcaklık göstergesi vardı. Tüm bunlar tek bir noktaya işaret ediyor: Füze, NATO üretimi.

Füze isabet ettikten sonra telefonla çekim yapmaya devam ettim. Arabanın ön tarafında patlama oldu, gözümden ve yanağımdan kan geliyordu. Cipin arkasında oturan arkadaşlar, maalesef daha fazla yara aldı. Vücutlarına şarapnel parçaları isabet etti. Çelik yelekler sayesinde hayatta kaldılar. Çelik yelekler olmasaydı, daha ciddi sonuçlar doğabilirdi. Olayın ardından hemen sığınacak bir noktaya ilerledik. Daha sonra bizi Hmeymim üssündeki hastaneye götürdüler. Birkaç gün daha burada kalacağız. Tamamen iyileşmeden bizi göndermeyeceklerini söylediler.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü