Russia Today: Türk askeri üssüne saldırı

Russia Today (RT) Arapça servisi, Irak’ın Duhok kentindeki Türk birliğine saldırı olduğu bilgisini geçti.
Russia Today: Türk askeri üssüne saldırı
2019-01-26 17:19:30   Güncelleme: 2019-01-26 17:38:35    

Russia Today, saldırıda üsse girildiği ve zırhlı araçların zarar gördüğünü duyurdu. NRT'nin servis ettiği fotoğrafta iki sivilin öldürülmesini protesto eden halkın askeri bir aracı ateşe verdiği ve bir tankın üzerine çıktığı görüldü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimindeki Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dereluk kasabasına yönelik TSK bombardımanını protesto eden bir grup Türkiye'ye ait askeri üssü basarak askeri araçları ateşe verdi.

Süleymaniye merkezli NRT televizyonunun haberinde yer alan görüntülerde bombardımanda iki sivilin öldürülmesini protesto eden sivillerin askeri bir aracı ateşe verdiği ve bir tankın üzerine çıktığı görülüyor.

Sirê Askeri Üssü'nün halk tarafından basılmasının ardından TSK'nin Duhok yakınları, Deralok ve Zap bölgesini kapsayan bombardımanlara başladığı iddia edildi.

Öte yandan, Sterk TV'ye bağlanan bir eylemci, 'Halkın öfkesi çok büyük. Eylemimiz gittikçe büyüyor. An itibarıyla savaş uçakları bölgeyi bombalıyor. Başkaldırı devam ediyor, işgalcileri kabul etmiyoruz' dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: PKK PROVOKASYONU

Öte yandan olayla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Irak kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provakasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır.'

İKİ SİVİLİN CENAZESİ BULUNMUŞTU

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dereluk kasabasında gerçekleşen bombardıman sonucunda hayatını kaybeden iki vatandaşın cenazeleri dün bulunmuştu.

Bombardımanda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarından Serdar Hetuti, yaptığı açıklamada 'Dört gün önce kasabamızdan Bahtiyar Hasan ve Ziyad Hacı isimli iki kişi köye gitti. Birkaç gün kendilerinden hiç haber alınmayınca akrabaları köye gitti. Savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını fark ettiler ancak iki vatandaşın cenazeleri bir türlü bulunamamıştı. Yapılan aramalar sonucunda cenazeler bulundu' demişti.

 Hayatını kaybeden iki kişinin akraba oldukları, yaşlarının 30 ve 45 olduğu da verilen bilgiler arasında.

TSK’ye ait savaş uçakları geçtiğimiz çarşamba günü Reşave Vadisi’ni bombalamıştı.
 
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü