Rusya, ABD saldırısının ardından BM'nin toplanmasını istedi!

Rusya, ABD'nin 100 Suriye askerini öldürmesinin ardından BM'nin toplanmasını istedi. ABD 'Yanlışlıkla vurduk' açıklaması yapmıştı.
Rusya, ABD saldırısının ardından BM'nin toplanmasını istedi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya, ABD öncülüğündeki Koalisyon Birlikleri'nin, Deyr ez-Zor'a düzenlediği saldırının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) olağanüstü toplanmasını istedi. Rusya'nın bu saldırı ile henüz bir hafta önce başlamış ateşkes antlaşmasının tehlikeye girdiğini düşündüğü ifade edildi. ABD, Suriye Ordusu'nu "yanlışlıkla" hedef aldığını ancak saldırıdan önce Rusya'ya haber verdiğini iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Suriye Ordusu'na iki adet F-16'nın ve ABD'ye ait iki A10'un saldırısından önce önce Rusya'ya herhangi bir bilginin gelmediğini ifade etti. Koalisyon Birlikleri'ne herhangi bir çağrı olmamasına rağmen saldırılarını sürdürmelerinin kanunsuz olduğunu savunan Suriye, BMGK'ya ABD saldırısını kınama çağrısında bulundu. Rusya, ABD ile düzenledikleri ateşkes antlaşmasının bitmeye yakın bir hal almasından ABD'yi sorumlu tutarken, "ABD'nin saldırılarını koordine etmesi için düzenlemelere gidilmesi gerektiği" yorumunda bulunuldu.