Rusya, AGİT'in sosyalizme yönelik saldırısına karşılık verdi: SSCB ile Nazileri bir görmek suç olarak kabul edildi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), İkinci Dünya Savaşı'nın başında Sovyetler Birliği ile Nazi Almanyası'nın rollerini bir tutan karar tasarısını kabul etmiş Rusya bu karara sert tepki göstermişti. Rusya AGİT'in bu saldırısına karşılık verdi.
Rusya, AGİT'in sosyalizme yönelik saldırısına karşılık verdi: SSCB ile Nazileri bir görmek suç olarak kabul edildi
2022-04-16 16:56:50   Güncelleme: 2022-04-16 16:56:50    

Putin’in imzaladığı yasaya göre Sovyetler Birliği ve Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı sırasındaki rollerini alenen denk tutan vatandaşlara 5 bin rubleye kadar para cezası ya da 15 güne kadar tutuklama cezası, tüzel kişilere ise 100 bin rubleye kadar para cezası öngörülüyor.
Rusya’nın resmi belgelerinin yer aldığı internet sitesinde yayınlanan belgeye göre İkinci Dünya Savaşı sırasında SSCB liderliğinin, ordu komutası ve askerlerinin hedef, karar ve eylemlerinin, Nazi Almanyası’nın ve eksenindeki Avrupa ülkelerinin hedef, karar ve eylemleri ile alenen denk tutan, ayrıca Sovyet halkının Nazi Almanyası'nın yenilgisindeki belirleyici rolü ile SSCB'nin Avrupa ülkelerinin kurtarılması sırasındaki insani misyonunu inkar eden vatandaşlara 5 bin rubleye kadar para cezası ya da 15 güne kadar tutuklama cezası, tüzel kişilere ise 100 bin rubleye kadar para cezası ve 90 güne kadar faaliyetlerini askıya alma cezası verilebilecek.