Rusya doğalgazı kıstı!

Rus şirket Gazprom, Türkiye’ye verdiği doğalgazda kesintiye gitti.
Rusya doğalgazı kıstı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Reuters’a bilgi veren Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili, Gazprom’ın şirketlere zamlı fatura gönderdiğini kaydederek, “Özel sektör bu zamlı faturayı ödemeyi kabul etmiyor. Bunun üzerine özel sektöre verilen gazda yüzde 10’luk kesinti yapıldı” dedi.

Rus gazını Türkiye’ye taşıyan şirketlerden Bulgartransgaz geçen yılın şubat ayına göre yüzde 10’luk bir düşüş olduğunu ve açığın giderek büyüdüğünü bildirdi.

Rus Interfax ajansı, Türk Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı’ndan bir kaynağın “Problem, Rusya’nın Türk özel şirketlerine gönderdiği gazın azalmasından kaynaklanıyor. Bu şirketlerin doğalgaz fiyatları konusunda Gazprom’la sorun yaşadığı biliniyor” dediğini duyurdu.

Bakanlık: Vatandaşı etkilemez

Enerji Bakanlığı’nın kesinti iddiasıyla ilgili açıklamasında, “Gazprom alıcılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle yüzde 10’luk bir kesintiye gitti. Kesinti vatandaşı etkileyecek bir durum değildir” denildi.

Ne olmuştu?

Rusya, uçak krizinin ardından başlayan gerginlik nedeniyle, ülkede faaliyet gösteren bazı Türk şirketlerine ambargo uygulamaya başlamıştı.

Gazprom bu kapsamda Türkiye’den altı özel şirketinin doğalgaz indirimini iptal etmişti.

Türkiye, 2015 yılında Rusya’dan 27 milyar metreküp doğalgaz alarak Rusya’nın, Almanya’dan sonra Avrupa’daki en büyük doğalgaz müşterisi olmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü