Rusya: Günlerdir ateş altındayız

Basında çıkan haberler, Ukrayna’nın saldırılarının birbiri ardına önlendiğini ve yetkililerin sivilleri tahliye edip, saldırılardan etkilenenlere tazminat verdiğini açıkladı.
Rusya: Günlerdir ateş altındayız
2024-08-18 09:01:28   Güncelleme: 2024-08-18 09:07:49    

Devlet kanalı Channel One’da en çok izlenen haber bülteni, Günlerdir ateş altındayız ama kimseyi geride bırakmadık. İnsanlara böyle yardım edilir”  denildi.

Ve şöyle devam ediyor: Ukrayna'nın saldırısının başarısız olduğu açık, durum kontrol altında!

Rossiya 1, Ukrayna'nın en iyi ordu birliklerini Kursk bölgesinde katledilmeye” gönderdiğini savunuyor.

İzleyicilerine Daha fazla ilerleyemeyecekler diye güvence veriyor.  zvestia gazetesi de meydan okuyarak, Bizi yıkamazsınız diyor.

Rus medyası, Ukrayna'yı gerçek bir ordusu olmayan sahte bir ülke olarak tasvir ediyor. Askerleri genellikle militanlar, teröristler veya Kiev rejiminin güçleri olarak tanımlanıyor.

 Büyük Yurtseverlik Savaşı 2. Dünya Savaşı'nın başında saldırmazlık paktı imzalamalarına rağmen, 1941'de Almanya Sovyetler Birliği’ne saldırdığında, Sovyetlerin Nazizme karşı yürüttüğü savaştı.

Bu savaş ve Sovyetler Birliği'nin Almanya'ya karşı kazandığı zafer, şu anki vatansever devlet anlatısının temel bir unsuru olmaya devam ediyor. Ukrayna'nın Nazizmle ilişkili olduğu yönündeki görüşler medyada yaygın.

Rusya'nın en önemli bulvar gazetesi Komsomolskaya Pravda'daki bir yazıda, Ukrayna güçlerinin Almanlar gibi olduğu söylenirken, devlet televizyonu onlara neo-Naziler diyor.