RUSYA: TÜRKİYE, SURİYE'DEKİ SİLAHLI GRUPLARI KORUMAYA ÇALIŞIYOR!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'de silahlı grupları desteklediğini söyledi.
Rusya: Türkiye, Suriye'deki silahlı grupları korumaya çalışıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile bir araya geleceğini açıkladı. Zaharova, Moskova'da gerçekleşecek görüşmede Suriye'deki siyasal sürecin ve Şam ile Suriyeli muhalifler arasında diyalog kurulmasının yöntemlerinin ele alınacağını söyledi.

Basın açıklaması yapan Zaharova'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Lavrov, 3-4 Aralık'ta Belgrad'daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dışişleri bakanları toplantısına katılacak. Lavrov, 1-2 Aralık'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edecek, ülkenin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile bir araya gelecek.

Suriye'de Rus hava saldırılarının sonucunda sivillerin öldüğüne dair iddiaların hiçbirinin gerçeklikle ilgisi yok.

Ankara'nın Suriye'de korumaya çalıştığı kişilerin sivillerle hiçbir ilişkisi yok, bunların hepsi silahlı gruplar. Moskova Ankara'dan, Türkiye'nin Suriye'de militanları desteklediğine ilişkin bilgilerin doğru olmadığını gösterecek resmi bir açıklama bekliyor. NATO'nun, Türkiye'nin Rus uçağını vurması karşısındaki tepkisini kabul edilemez buluyoruz. Türkiye, suç unsuru taşıyan yöntemlerle Suriye'deki silahlı grupları korumaya çalışıyor.”