SADETTİN TANTAN'DAN ' AYHAN BORA KAPLAN' AÇIKLAMASI: AMAÇ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'YI GÖREVDEN ALDIRMAK YA DA GÖZDAĞI VERMEK!

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadelerinin tutarsız olduğunu belirterek, 'Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamak' dedi.
Sadettin Tantan'dan
2024-05-20 14:53:38   Güncelleme: 2024-05-20 14:53:38    

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Sadettin Tantan, Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili olarak yapılan yorumlarla Emniyet Teşkilatı’nın yıpratıldığını söyledi. 'Mensubu olmaktan onur duyduğum emniyet teşkilatımızın, siyasi tartışmalara alet edilmesi hepimizi derinden yaramaktadır. Emniyet teşkilatının siyasi tartışmalardan uzak tutularak görevini icra etmesi sağlanmalı ve görev başındakilerin yıpratılmaması, hukuka uygun olarak suç ve suçlu ile mücadelesine herkesin destek vermesi birincil öncelik olmalı' diyen Tantan, 'Aksi tutum ve davranışların hepsi Emniyet Teşkilatı’nı yıpratır. Bu nedenle siyasetçilerin söylem, tutum ve davranışlarıyla Emniyet Teşkilatı’nı yıpratmamaları gerekmektedir' diye uyardı.

'Baskılarla kişilerin operasyonlara monte edilmeye çalışıldığı iddiaları tutarsızdır'

'Görevlilerin hatası olsa da bilinçsizce iddia edildiği gibi bu olayda hükümete komplo ve kanunsuz dinlemeler yapıldığı, baskılarla kişilerin operasyonlara monte edilmeye çalışıldığı iddiaları tutarsızdır' diyen Tantan, şöyle devam etti:

'Çünkü FETÖ’cüler bile dinlemeleri sahte isimlerle ‘önleme dinlemesi’ bahanesiyle telefon IMEI numaraları üzerinden yapmıştı. Telefon sizin ama siz başka isim üzerinden dinleniyorsunuz. Bunlar ortaya çıktı. Günümüzde bunun yapılmasının, kişilerin kanunsuz izlenmesinin imkanı kalmamıştır. Hiçbir kurum ve görevli buna cesaret edemez. Zaten Telekom ve diğer kurumların desteği olmaksızın hiçbir kurumun bunu yapabilmesi mümkün değildir. İddialarla da kişiler dosyaya eklenemez. Eklense de inandırıcı olmaz. Çünkü kişiler iddia edildiği yerde olmadığını her zaman tanık ve HTS kayıtlarıyla ispat edebilirler.'

'Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır'

Tantan, 'Esas şaşırtıcı olan firari bir örgüt mensubunun söylediklerini, yıpratmaya yönelik bu kadar tutarsız iddiaları aklı başında sanılan kurum ve kişilerin ciddiymiş gibi tekrarlamasıdır. Bu örgütün yatay örgütlenmesinin başarısıdır. Nihai hedef operasyonların boyutunun fazla yükseltmemesi için İçişleri Bakanı’dır. Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır' diye tepki gösterdi.

Tantan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na gelişiyle, mücadelenin boyutu yükseltildi. Dokunulamayan alanlara da operasyon yapılmaya başlandı. Başta bazı siyasi kesim olmak üzere bu durum pek çok çevreyi tedirgin etti. Bu nedenle Ankara’daki operasyonu yargı ve emniyetteki görevlilerin hatası nedeniyle fırsat bilmişler ve yatay yapı harekete geçmiştir. Görevlilerin hatası elbette soruşturulmalı, delillendirilirse cezalarını da çekmeleri lazım. Ama durum daha netleşmeden saldırıların başlaması görünüşte Ankara Emniyet Müdürü’ne ve operasyon görevlilerine yöneltilse de esas amaç Ali Yerlikaya’yı siyaseten tasfiye etmek.'