Sağdan oy almak için takla atanlar sola bakmasın!

Kemal Okuyan, MHP'lilerin CHP'ye oy istediğini, CHP'lilerin HDP'ye oy istediğini, cemaatin ise MHP'ye oy istediğini söyleyerek, 'siz oyları birleştirmişsiniz. Bırakın işçi sınıfı partisi sınıfsız, sömürüsüz bir toplum için mücadele etsin' dedi.
Sağdan oy almak için takla atanlar sola bakmasın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bugün 13 yıllık AKP'nin iktidarının gitmesi gerektiğini söyleyenlerin 13 yıl önce bu iktidarı desteklediğini söyleyen Kemal Okuyan, bugün de bu isimlerin sahte çözümlere işaret ettiğini vurguladı. Mektuplarla, listelerle, afişlerle solculardan belirli bir partiye oy vermesinin istendiğini söyleyen Okuyan, kendisinin de Komünist Parti'ye oy verilmesi için sebepleri anlatacağını söyledi.

'SAĞ SEÇMEDEN OY İÇİN TAKLA ATANLAR SOLA BAKMASIN'


Soldan oy istenmesinin anlamsız olduğunu belirten Okuyan, solun "inadı, örgütlülüğü ve mücadelesi" olduğunu, ancak oyu olmadığını söyleyerek, sağ seçmenden oy almak için "takla atanların" soldan oy isteyemeyeceğini belirtti. 

Türkiye'de 1960'dan beri her seçimde düzenin değişmesini isteyen partiler bulunduğunu belirten Okuyan, ilk kez seçime giren 21 partiden 1'inin düzenin değişmesini istediğini, o partiye "oyları bölmeyin" demenin anlamsız olduğunu da vurguladı.

 

'DİN VE PARA SİYASETİN DIŞINA'


Solun anti-emperyalizmden arındırılmaya çalışıldığını belirten Okuyan, ABD ve NATO politikalarına karşı tek parti olmanın da Komünist Parti'nin meşruiyetini arttırdığını söyledi.

Siyasette laikliğin bitirildiğini söyleyen Okuyan, "herkes elini açarak propaganda yapıyor" diyerek düzen partilerinin siyasete araç olarak dini kullanmasını eleştirdi, "din ve para siyasetin dışına" dedi.

Kemal Derviş'i seçenek olarak gösterenlerin de Saidi Nursi'yi "halk kahramanı" ilan edenlerin de solculardan oy istemeyeceğini söyleyen Okuyan, sınıf perspektifi olanların Ergenekon'u vesayet bitiyor diye desteklemeyeceğini, emperyalizm tarafından desteklenen Arap Baharı'na devrim demeyeceğini ve ABD-NATO politikalarından yana Syriza geldiğinde "Bizimkiler iktidarda" diye sevinmeyeceğini de söyledi.

'HERKES AKLI VE KALBİYLE OY VERSİN'


Halkın örgütlülüğünün önemine dikkat çeken Okuyan, güçlü parti ve örgütlü halkın gereksinim olduğunu, ancak bu şekilde yasakların üzerine yürünebileceğini, meclisin bu sorunları çözemeyeceğini belirtti. Aksi takdirde seçimlerden sonra işsizlikle, enflasyonla ve yasaklarla karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Okuyan, zenginliğin belirli bireylerin elinde toplanmaması gerektiğini, her şeyin emekçi halkın olması gerektiğini vurgularken, 7 Haziran'da "oyları bölmeyin" demenin manasız olduğunu, oyun insanların "onuru" olduğunu ve aklı ve kalbiyle istediği partiye verilmesi gerektiğini, dış baskılara boyun eğilmesinin doğru olmadığını söyledi.

'YALNIZCA SOSYALİZM İÇİN DEĞİL, GÜNCEL MÜCADELELER İÇİN DE PARTİ'


Komünist Parti'nin arkasında sermaye olmadığını söyleyen Okuyan, çok büyük paralara ihtiyaç olmadığını, ancak partiye verilen her kuruşun çok önemli olduğunu belirterek, herkesi örgütlenmenin yanı sıra partiye maddi destek vermeye de çağırdı.

Kapitalizmin işsizliği bitiremeyeceğini, refah, adalet ve eşitlik getiremeyeceğini söyleyen Kemal Okuyan, ancak sadece gelecekteki sosyalizm ve devrim için değil, güncel mücadeleler için de Komünist Parti'nin güçlü olması gerektiğini vurguladı.