Sağlık Bakanı: İlaç tüketmek intihardır!

'İlaç veya ilaç mahiyeti verilmiş ürün tüketmek, insanın kendi kendine yapabileceği en büyük kötülüktür'
Sağlık Bakanı: İlaç tüketmek intihardır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, zayıflama hapları ile ilgili açıklama yaptı. Habertürk'ün haberine göre, Müezzinoğlu, ''İlaç veya ilaç mahiyeti verilmiş ürün tüketmek, insanın kendi kendine yapabileceği en büyük kötülüktür hatta intiharıdır diyebilecek durumdayız. Çünkü ilaç o konuda uzman olan birinin tavsiyesiyle reçere edilmesi veya değerlendirmesiyle kullanabileceğimiz bir ürün olmalı.

O anlamda her zaman söylediğim gibi toplumsal duyarlılığımız özellikle de sağlıkla ilgili alacağımız her zerre mutlaka hekim ve uzman kontrolünde olmalı. 

Sağlık ürünü süsü verilmiş veya zayıflama ilacı gibi anlam yüklenmiş ürünlerin internet ortamında satışıyla ilgili önemli yasal düzenlemelerimiz var. 20 bin TL'den 300 bin TL'ye varan caydırıcı para cezaları, kapatma var. Ama yine de bunlara rağmen sanal dünyayı kontrol etmek ççok da mümkün olamıyor ne yazıkki. Bu anlamda 2016'nın son 3 ayında 131 internet sitesi kapatıldı ama siz bugün kapatıyorsunuz yarın yeni isimle açılıyor. 

1 yıl ila 5 yıl arasında hapis cezası var ama muhataplar yalnızca Türkiye içinde organizasyon yapmadığı için yasalarla çok köklü çözümler üretebilmek konusunda arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamıyoruz. 

Bunu toplumsal bilinçle yakalayabiliriz, prim vermemek için bunlara itibar etmemek, toplumumuzun en büyük duyarlılığı olmalı. Her noktada aile hekimlerimiz, hastanelerimiz, uzmanlarımız, diyetisyenlerimiz var. Sağlıklı bir yöntem yerine sağlıksız bir yöntemi tercih etmemiz mümkün değil'' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü