'Sahi Beni neden almadılar' kitabının yazarı gazeteci Serdar Akinan sabah 4’te evinden yaka paça gözaltına alındığını duyurdu

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı. Akinan, bu sabah Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, 'Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum' dedi. Akinan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medyada mesajlar paylaşıldı.
2023-04-19 14:34:16   Güncelleme: 2023-04-19 15:01:17    

Diken Ankara Temsilcisi Altan Sancar önce, 'Serdar Akinan için karakol arandı ve ‘böyle bir gözaltı yok’ yanıtı alındı. Jandarma bölgesi diye orası da arandı ve yine aynı yanıt alındı. Kardeşi de Akinan’a ulaşamadıklarını söylüyor' diye yazdı. Sancar, ilerleyen dakikalarda, 'Serdar Akinan’ın İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkarıldığını öğrendik' bilgisini paylaştı.

Sabah erken saatte gözaltına alınan Akinan'ın dosyasına öğlene kadar gizlilik kararı çıkarıldı.

Son programında Muhammet Yakut'un Müge Anlı iddiası gündem olmuştu

Sabah 05.00 sıralarında gözaltına alındığı paylaşımını yapan Akinan, son olarak Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündeme gelmişti. Yakut, o programda 2018'de, Giresun’da, 11 yaşındaki Rabia Naz’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili TV programcısı Müge Anlı’nın bilgisi olduğunu iddia etmiş ve AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin Naz’ın ölümüyle ilgili gerçeklerin üzerini kapattığına dair iddiayı yinelemişti. Müge Anlı’ya seslenen Yakut, 'Seçime bir hafta kala çık açıkla. Yoksa seni rezil edeceğim. Seni Serhat Albayrak’la Canikli mi durdurdu başkası mı durdurdu?' demişti.

SERDAR AKİNAN KİMDİR?

Gazeteci Serdar Akinan, 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1987’de Milliyet Gazetesi'nde daha 17 yaşında gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştı. İlk özel televizyon Star'da televizyon haberciliğine adım attı. 

1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Haber programı 32. Gün'ün görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlığını yaptı. Daha sonra ABD'ye gitti. Star TV'nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye'ye döndüğünde ilk olarak Number One TV'nin başında görev aldı. Haber kanalları CNN Türk, NTV ve Habertürk'ün kuruluşlarında kanalların başındaydı. 

SkyTurk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı ve Nihat Genç ile program sundu. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı.

SERDAR AKİNAN KİTAPLARI

Neo-Takiye
Kan Uykusu (2007)
Soğuk Barış (2008)
Kan Uykusu Kınalı Türkü (2008)
Sahi Beni Neden Almadılar? (2013)
İştar'ın Kızları (2014)
Buzdağı: Türkiye, AKP, FETÖ, CIA (2017)
Mazbata (2019)
Hayatımın Haberi (2021)