Sahte psikolog Adil Maviş yüzlerce hastaya terapi yapmış

İstanbul'da psikoloji bölümü mezunu olmamasına rağmen kendisini psikolog olarak tanıtıp tedaviler uygulayan Adil Maviş isimli kişi, Türk Psikologlar Derneği'ne gelen bir mail ile ortaya çıktı.
Sahte psikolog Adil Maviş yüzlerce hastaya terapi yapmış
2021-04-13 12:18:08   Güncelleme: 2021-04-13 12:18:08    

İstanbul'da iddiaya göre psikoloji mezunu olmadığı halde kendisini psikolog olarak tanıtan ve hasta kabul ederek çeşitli psikolojik tedaviler uygulayan şahıs, Türk Psikologlar Derneği'ne gelen bir mail ile ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Adil Maviş isimli şahıs kendisini insanlara psikolog olarak tanıtarak hasta kabul ediyor ve hastalarına çeşitli psikolojik terapiler uyguluyordu. Adil Maviş ile ilgili Ankara'da bulunan Türk Psikologlar Derneği'ne gelen bir şikayet içerikli e-posta sonucu dernek harekete geçti.

YURT DIŞINDA EĞİTİM ALDIM YALANI

Türk Psikologlar Derneği'nin Adil Maviş isimli şahısla ilgili yaptığı araştırmalar sonucu şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı. 55 yaşındaki Adil Maviş'in kendisini Türkiye'de denkliği bulunmayan St. Clements Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olarak ifade ettiği, psikolog olmamasına rağmen psikolog unvanını kullandığı ve danışan kabul ettiği, kendisini web sitesi ve farklı sosyal mecralarda psikolog unvanıyla tanıttığı, klinik psikolog olmamasına rağmen bilişsel davranışçı terapi, cinsel terapi, depresyon, dil terapisi gibi tedavileri uyguladığı tespit edildi.

BAKANLIK SAHTECİLİĞİ DOĞRULADI

Bunun üzerine dernek, sahte psikolog Adil Maviş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Derneğin şikayeti üzerine konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Adil Maviş'in eylemlerinin 1219 sayılı yasaya uygun olup olmadığının anlaşılması için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş istendi. Sağlık Bakanlığı'nın cevap yazısında ise Bakanlık tarafından yapılan elektronik ortam değerlendirmesi sonucu Adil Maviş'in dil terapisi uyguladığının tespit edildiği fakat böyle bir yetkisi olmadığı, ayrıca şahsın psikolog veya klinik psikolog unvanını kullanmasının ve unvanın getirdiği çeşitli terapileri uygulamasının mümkün olmadığı belirtildi.

Vehaber Menu