Sakine Cansız’ın filmi polis tarafından engellendi!

Paris’te iki Kürt siyasetçi kadın ile birlikte öldürülen Sakine Cansız’ın hayatının anlatıldığı filmin gösterimi polis tarafından engellendi.
Sakine Cansız’ın filmi polis tarafından engellendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul'da Sakine Cansız’ın yaşamını anlatan  “Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı belgesel filmin gösterimi iptal edildi. DİHA'nın haberine göre, bu akşam Beyoğlu Atlas Sineması’nda yapılacak gösterim, polis tarafından keyfi bir şekilde engellendi.

 

İptalin açıklanmasının ardından Beyoğlu Atlas Sineması önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan belgeselin yapımcısı Elif Engil Şimşek, belgeselin keyfi bir şekilde engellendiğini ve sansürlendiğini söyledi. Şimşek, “Konu Kürtler olunca sinema salonu bulunmamaktadır. Özgür sinemanın sesi bu şekilde susturulamaz” dedi.

Sakine Cansız’ın ağabeyi Metin Cansız da, “Sakine’nin hayatından korktular onun için onu katlettiler. Şimdi de mücadele hayatını anlatan filimden korkuyorlar ve halkla buluşmasını engellemeye çalışıyorlar” dedi. Sara’nın mücadelesini, ne pahasına olursa olsun halkla buluşturacaklarını vurgulayan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçıları da, “Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı belgeselin gösteriminin, 21 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Sakarya Su Gösteri Merkezi’nde yapılacağını belirtti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü