Samsun'da köpeğe kedi öldürten kadına ceza!

Samsun'da pitbull terrier cinsi köpek ile sokakta yaşama savaşı veren kedilere zarar vererek fotoğraflarını Instagram'dan paylaşan 18 yaşındaki kadına ceza verildi.
Samsun'da köpeğe kedi öldürten kadına ceza!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Samsun’da 18 yaşındaki G.S. isimli  kadın, pitbull terrier cinsi köpekle kedilere zarar verdiği bazı fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı. Sosyal medyada hayvan hakları savunucularının fotoğraflara tepki göstermesinin ardından G.S fotoğrafları sildi ancak hayvan hakları savunucuları olayın peşini bırakmadı.

Yapılan ihbarlar üzerine  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü, polis ekipleri ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda kadına ulaşarak köpeği elinden aldı. Köpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi'ne teslim edilerek koruma altına alındı. G.S.’ye bir daha hayvan bulunduramaması cezası verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan tahkikatın sonucu varılan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Şahsın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14 üncü Maddesinin (l) bendi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 28.05.2015 tarih ve 165 sayılı ‘tehlikeli hayvanlar’ konulu yazısına aykırı olarak ‘pittbull terrier’ cinsi hayvan bulundurduğu fotoğraflardan anlaşıldı. Ayrıca şahsın söz konusu Kanun'un 11 inci Maddesi'nin ikinci fıkrasına aykırı olarak, köpeğini bir başka köpek ile dövüştürdüğü anda çekilen bir fotoğraf ve aynı Kanun'un 13. maddesi hükümlerine aykırı olarak bir adet kedinin, pitbull cinsi köpeğin ağzında ölü olarak bulunduğu ana ait fotoğraf görüldü... Ayrıca şahsa ait, ‘dün öldürdüğü 3 kedi 1 köpekten sonra bugün kediyi dörtledik’ yorumundan en az 5 hayvanın ölümüne neden olduğu mütalaa edildi."

“VATANDAŞLAR BİLDİRMEKTEN KORKMASINLAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı E. Yasin Yılmaz, “Bu kişiye kesilen ceza artık Türkiye’de bir örnek olmalıdır. Vatandaşlarımızdan istediğimiz şudur; köpek dövüştürenleri, hayvanlara kötü davrananları, kötü şekilde bakılan kedi ve köpeklerle karşılaştıklarında bu durumları bildirmekten lütfen korkmasınlar. En yakın orman ve su işleri bölge müdürlüklerine bildirsinler” dedi.