Sancaktepe'de çatlaklar panik yarattı

Zemin kaymasına bağlı oluşan çatlaklar nedeniyle Esenyurt'ta boşaltılan binaların sayısı 40'a aşarken bir haber de Anadolu yakasından, Sancaktepe'den geldi.
Sancaktepe'de çatlaklar panik yarattı
2019-04-29 12:12:37   Güncelleme: 2019-04-29 12:12:37    

Sancaktepe Safa Mahallesi'nde bulunan Safa İlkokulu'nun yanında bulunan parkın zemininde önce çökme ardından da çatlaklar oluştu. Çatlakların ilerlediğini fark eden semt sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

PARK BOŞALTILDI, OKULDA EĞİTİM DEVAM EDİYOR

İtfaiye ekipleri herhangi bir çökme tehlikesine karşı bölgeye güvenlik şeridi çekerken Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri de parkta bulunanları dışarıya çıkartarak parkı boşalttı. Görevliler, parkta meydana gelebilecek herhangi bir çökme tehlikesi nedeniyle parkın alt tarafından bulunan sitenin sakinlerini uyararak site sakinleri tarafından otopark olarak kullanılan alandan araçlarını çekmelerini istedi. Belediye yetkilileri bir süre parkta inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından parkın kapısı kapatılarak mühürlendi.

Park çatlaklar ve çökme nedeniyle mühürlenirken çökmenin ve çatlakların yöneldiği Safa İlkokulu'nda eğitim devam ediyor. 

'DUVARLARDA ÇOK GENİŞ ÇATLAKLAR VAR, ÖNLEM ALINMASI LAZIM'

Çatlakların oluştuğu parkta inceleme yapan Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneği, (MAKUD) Başkanı Erkan Çekiç yaptığı açıklamada, 'Geldik ve kontrol ettik. İtfaiyeye de haber verdik. İtfaiyeci arkadaşlarımız geldi. Onlarla birlikte emniyet şeritlerini çektik. Parkta çocuklar oynuyordu. Çocukları parktan boşalttık. Şu gördüğünüz alanda yaklaşık 40 cm'lik bir çökme var. Okulun tarafına doğru da 20-25 cm'lik bir çökme var. Duvarlarda çok geniş çatlaklar var. Okul açılıyor. Çok büyük bir tehlike. Bir an önce önlem alınması lazım. Zabıta arkadaşlarımızla kapıyı kilitleyeceğiz. Parka bugün kimse giremeyecek ama bir an önce önlem alınması gerekiyor' açıklamasında bulundu. (DHA)

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü