Sancar: Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'Meclis’e Yeşil Sol’u en güçlü şekilde göndermeliyiz. Bizler yoksulluğu, talanı, yalanı bitirmeye geliyoruz. Savaş politikalarını durdurmaya geliyoruz. Çözüm ve barış için geliyoruz. Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar. Bunu açıkça görelim' dedi.
Sancar: Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar
2023-04-16 15:12:11   Güncelleme: 2023-04-16 15:12:11    

Sancar,  İzmir'de halk buluşmasında konuştu. Sancar, 'Bu iktidarı ve bu düzeni değiştireceğiz. Bu iktidarın bu ülkeye yaşattığı felaketlerin haddi hesabı yok. Artık yeter.  Kürt sorununa demokratik çözüm bizimle gelecektir. Kalıcı barışı biz kuracağız. Halklar hep birlikte kuracak. Burada İzmir’de yaşayan bütün halklar ve demokrasi güçleri birleşecek, Yeşil Sol’u Meclis’e en güçlü şekilde gönderecek. Buna söz veriyoruz.  Bu iktidar gidecek. Bu iktidarın gitmesi bu düzenin değişmesi için elbette bir imkandır ama bu imkanı hayata geçirmek için bizler en güçlü şekilde Meclis'e girmeliyiz.' ifadesini kullandı. 

Sancar’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

'Meclis’e Yeşil Sol’u en güçlü şekilde göndermeliyiz. Bizler yoksulluğu, talanı, yalanı bitirmeye geliyoruz. Savaş politikalarını durdurmaya geliyoruz. Çözüm ve barış için geliyoruz.

'Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar'

Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar. Bunu açıkça görelim. Oylarımızı boşa vermeyelim. Oylarımızı değişimin ve dönüşümün iradesine Yeşil Sol’a verelim.  Yapacak çok işimiz var. Deniz Poyraz yoldaşımızın hayalleri ve umutları var. Onlar bizim sırtımızda sorumluluk olarak duruyor. Kalbimizde görev olarak duruyor.  Deniz Poyraz’a söz vermiştik. Senin hayallerini mutlaka gerçeğe dönüştüreceğiz.

Hiçbir saldırı, hiçbir oyun, hiçbir kumpas bizi durduramaz. Bugüne kadar her şeyi denediler diz çökmedik, boyun eğmedik. Kararlılığımız arttı, inancımız güçlendi.

İşte şimdi artık bütün bunları sonuca ulaştırma zamanı. İzmir’de bütün halkların iradesini Yeşil Sol’un altında buluşturacağız. Bu ülkede demokratik cumhuriyetinin kurulmasının yollarını açacağız. Hepimiz eşit ve özgür yaşayacağız. Böyle bir gelecek bizim hedefimizdir. Bu gelecek yakındır, bu geleceği kurmak sizlerin elinde. En başta gençlerin ve kadınların elindedir.

Özgürlük için geliyoruz. Bütün bileşenlerimizle, dostlarımızla zafere doğru ilerliyoruz. Mutlaka kazanacağız, bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz. İnancımız tamdır, sizlere güvenimiz tamdır.