Şanışer: Yeni geçen sansür yasasından sonra 'Susamam 2' yapsak, şarkının linkini paylaşan herkesi toplarlar

'Şanışer' mahlasıyla bilinen ünlü rapçi Sarp Palaur, 'Geçtiğimiz 3 senede ülkemiz çok değişti. Şu an yazacağım hiçbir şarkının bir çeşit vicdan mastürbasyonundan öteye geçmeyeceğini hissediyorum. Ayrıca yeni geçen sansür yasasından sonra Susamam 2 yapsak, şarkının linkini paylaşan ya da beni retweet eden herkesi toplarlar' dedi.
Şanışer: Yeni geçen sansür yasasından sonra 'Susamam 2' yapsak, şarkının linkini paylaşan herkesi toplarlar
2022-10-20 13:07:42   Güncelleme: 2022-10-20 13:07:42    

Şanışer, Onedio'dan Zeynep Deniz Güler'e verdiği röportajda, kariyeri ve hakkında merak edilenler ile ilgili soruları yanıtladı. 

'Dinleyicilerim fazlasıyla bilinçli, şiddete karşı oldukça duyarlı insanlar'

Rapçilerin konserlerinde yaşanan kavgalar ile ilgili olarak Şanışer, 'Nazar değdirmek istemem ama bugüne kadar benim konserlerimde neredeyse hiçbir problem yaşanmadı. Konser düzenlediğimiz mekanlardan da  bu konuda oldukça iyi geribildirimler alıyoruz yıllardır. Dinleyicilerim konusunda mütevazı olamayacağım; fazlasıyla bilinçli, nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, şiddete karşı ve taciz/rıza konusunda oldukça duyarlı insanlar' ifadelerini kullandı. 

'Yeni geçen sansür yasasından sonra 'Susamam 2' yapsak, şarkının linkini paylaşan herkesi toplarlar'

Şanışer, 'Susamam 2 gelecek mi?' sorusuna ise, 'Geçtiğimiz 3 senede ülkemiz çok değişti. Şu an yazacağım hiçbir şarkının bir çeşit vicdan mastürbasyonundan öteye geçmeyeceğini hissediyorum. Ayrıca yeni geçen sansür yasasından sonra Susamam 2 yapsak, şarkının linkini paylaşan ya da beni retweet eden herkesi toplarlar valla' diye cevap verdi.

'Zaman zaman anlamakta zorluk çeksem de her kuşağın ve her demografik grubun kendi müziğini yapmak/dinlemek gibi bir özgürlüğe sahip olması çok güzel'

Şanışer, Türkçe rapin gidişatı ve yeni rapçiler hakkında şunları söyledi: 

'Bence rap müziğin kendi içinde alt dallara ayrılmasında bir problem yok. Dünya çok hızlı değişiyor ve her yıl yeni müzisyenler yetişiyor. Bir önceki nesilden dinledikleri müziğin üstüne yeni ve kendi dünyalarına uygun eklemeler yapmalarını, ya da müziği sağaltmalarını son derece doğal ve hayatın olağan akışına uygun buluyorum. 

Zaman zaman anlamakta zorluk çeksem de, dinlediğim bazı şeyler hoşuma gitmese de her kuşağın ve her demografik grubun kendi müziğini yapmak/dinlemek gibi bir özgürlüğe sahip olması çok güzel bence. Bu durumun gözümü korkuttuğunu hissettiğim ufak bir zaman dilimi oldu, ama bu düşünce yapısından hızla çıkmayı becerdim.  

Çünkü ben, beni ya da diğer müzisyenleri kaç kişinin dinlediğini düşünerek müzik yapamazdım. Hedefim hiçbir zaman herkes tarafından sevilen bir yıldız olmak olmadı. Kendi doğrularımı, kendi sevdiğim biçimde şarkılara dönüştürmekti beni mutlu eden şey. Bu samimiyeti yitirmediğim müddetçe yaptığım şeyin modasının(eğer bir modası varsa) geçmeyeceğini umuyorum. Şarkıların formları her zaman değişir, her zaman değişmiştir. Ama özünde doğru, samimi yazılmış bir şarkı tarzı, formu ya da dili ne olursa olsun insanları etkiler diye düşünüyorum.'  

'Gönlümce, istediğim şekilde müzik yapmaya devam etmek istiyorum'

Bundan sonraki kariyer hedefleri ile ilgili olarak,'Gönlümce, istediğim şekilde müzik yapmaya devam etmek istiyorum. Tek hedefim bu' diyen Şanışer, yakın zamanda hayata geçireceği projeleri şöyle anlattı: 

'Live Sessions'da benimle bir şarkı seslendiren Ayda ile yeni bir single yapmak istiyoruz. No1 ile de bir single projemiz var. Bir yandan bir tane solo single projem var bitmeye çok yakın.' 

Vehaber Menu