Şanlıurfa'da Davutoğlu programa çıkmadan üç TV kanalının interneti kesildi

Şanlıurfa'ya giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yerel kanalda canlı yayına katılacağı saatlerde kentteki üç kanalın interneti kesildi.
Şanlıurfa'da Davutoğlu programa çıkmadan üç TV kanalının interneti kesildi
2022-11-05 01:17:40   Güncelleme: 2022-11-05 01:17:40    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya gitti. Kentte temaslarda bulunan Davutoğlu’nun Edessa TV'de yayınlanan Gündem Özel programına canlı yayın konuğu olacağı açıklandı; ancak Davutoğlu'nun çıkacağı canlı yayın öncesinde televizyonun interneti kesildi.

Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Ortakaya, şu ifadelere yer verdi:

'Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoglu'nun canlı yayın konuğumuz olacağını belirtmiştik. Genel Başkan Davutoğlu'nun bugün çıkacağı canlı yayın öncesinde saatlerdir internet kesintisi yaşıyoruz. Kesintiden dolayı da yayınımız yok!

Defalarca, Turkcell Superonline aranmasına rağmen internet ile ilgili her hangi bir çözüm bulunmadı! Firma, sistemsel hata olduğunu belirtiyor. İnternetin ne zaman geleceğiyle ilgili de bilgi verilemiyor. Umarım bu sorun, Saat: 19.15 olan canlı yayınımıza kadar çözülür!

Yayın iptali ile ilgili her hangi bir durum söz konu değil. Sorun çözülmediği takdirde yayını wep sitemiz olan http://edessatv.com üzerinden izleyicilerimiz ile paylaşacağız.'

Daha önce hiç yaşanmamış 

2009'dan beri yayın yapan Edessa TV ile beraber, iktidara yakınlığı ile bilinen Güney Doğu TV ve Kanal Urfa’nın da aynı şekilde yayınları gitti. Bu durum kentte 'Davutoğlu'nun yayını nedeniyle Edessa TV'ye sansür uygulandığı ancak bunun ortaya çıkmaması için diğer iki kanalın da internetlerinin kesildiği' şeklinde yorumlandı. Daha önce üç kanalın da böyle bir kesintiyle karşılaşmadığı öğrenildi.

Davutoğlu'na ayrılan sürenin sona ermesinin ardından Edessa TV'nin yayını geri geldi. İnternet üzerinden yapılan canlı yayının tekrarı daha sonra televizyon ekranından verildi.

Ortakaya: Sansür olarak yorumlanıyor

Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, bugün de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak sorunun bugün de devam ettiğini belirtti. Ortakaya, 'Şanlıurfa'da yayın yapan Kanalurfa, Edessa TV ve Güneydoğu TV'nin 2 gündür yayını yok. Uydu; internet sağlayıcısı olan Turkcell, soruna henüz çözüm bulamadı! Televizyonların ekranının karartılması sansür olarak yorumlanıyor. Ulaştırma bakanlığının olaya müdahale etmesi lazım' dedi. Aralıklarla iki gün boyunca süren kesintiler bugün akşam saatlerinde sona erdi. TV yayınları devam ediyor.

Vehaber Menu