Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde usulsüzlüklere itiraz eden CHP'li Ali Şeker, müşahitlerle birlikte darbedildi!

Toplu oy kullanıldığı tespiti üzerine Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi Karaali köyüne giden CHP’liler saldırıya uğradı. 30 kişilik grubun saldırısında darp edilen eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, hastaneye giderek tedavi oldu. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Şeker, şunları söyledi:
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde usulsüzlüklere itiraz eden CHP'li Ali Şeker, müşahitlerle birlikte darbedildi!
2023-05-28 13:34:00   Güncelleme: 2023-05-28 13:34:00    

'Taziye evinde sandıkları toplamışlar, okula toplamamışlar. Karaali İlkokulu sandığı olarak geçiyor. 1 oy bize 366 oy Erdoğan’a olarak oy kullanılıyor. Gelmeyenler yerine oy kullanılıyor. Kadınların bir tanesi oy kullanmaya gelmedi. Linç girişiminden sonra yine usulsüzlük yapmışlar, Mahmut Tanal vekil geldikten sonra ben oradan ayrıldım.

Ben savcılığa şikayetlerimizi veriyoruz, tutanakla ilgili işlemleri de yapıyoruz. Bize linç girişimi oldu. 30 kişilik bir grup biz sandık görevlilerine linç girişiminde bulundu. Biz gözlemci olarak oradaydık. Burnumuzda filan darp izleri var. Sandığa sahip çıkın. Biz demokrasiyi korumak için mücadele ediyoruz.'

Şeker, saldırının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

'Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz. Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin. Değiştireceğiz.'

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter’dan 'Şanlıurfa’da sandık başlarında güvenlik tedbiri alınmaması nedeniyle yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi’dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü’dür, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı’dır' açıklamasını yaptı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugün Twitter hesabından Şanlıurfa’da sandık güvenliğinin sağlanması için Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na seslendi. Tanal’ın açıklaması şöyle:

'Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na sesleniyorum. Şanlıurfa’da sandık başlarında güvenlik tedbiri alınmaması nedeniyle yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi’dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü’dür, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı’dır!'

Salıcı: Yetkilileri uyarıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Twitter hesabından yaşanan olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

'Şanlıurfa Eyyübiye'de görevli vekilimiz Ali Şeker, Karaali Mahallesi 2165 numaralı sandıkta yaşanan usulsüzlüklere karşı çıktığı için bir grup tarafından darp edildi! Yetkilileri uyarıyoruz; sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın!'

Canan Kaftancıoğlu'ndan açıklama 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'Seçimi savaş gibi görenlere dersini ver İstanbul, dersini ver Türkiye… 'Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir' asla unutma!' ifadelerini kullandı.

CHP Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanı Öncel: 50 kişilik grup Ali Şeker'e saldırdı, polisi tanımıyorlar

Tele 1'e konuşan CHP Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanı Öncel, '50 kişilik grup Ali Şeker'e saldırdı. Muhtar elinde 500'ün üzerinde pusula ile gelerek oy kullanmak istedi. Askeri, polisi tanımıyorlar. Asker, Ali Şeker'i ellerinden zor aldı. Jandarma aracında dahi saldırıya uğradı.' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü