Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polisten plastik mermi ve biber gazı

Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polisten plastik mermi ve biber gazı
2024-05-01 11:56:32   Güncelleme: 2024-05-01 12:05:02    

Haberin Videosu için tıklayın

İstanbul Saraçhane’deki Bozdoğan Su Kemeri önündeki kitleye polis gazla müdahale ediyor. Polis gazetecileri uzaklaştırmaya çalışıyor. Saraçhane'de barikat kuran polis, yolu açmak için yüklenen kalabalığa karşı biber gazı ve plastik mermi kullandı.

ANKARA'DA 1 MAYIS YERELLERDE BAŞLADI

Başkentte 1 Mayıs kutlamaları ilçelerde başladı.

Sincan Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla yerel 1 Mayıs, 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği' sloganlarıyla Sincan Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Gülhan Şimşek artan savaşlara karşı barışın ancak işçi sınıfının mücadelesi ile mümkün olacağı vurgulanırken kapitalizmin her türlü krizinin yükünün işçi ve emekçilere yüklendiği, bu düzene 'artık yeter' denmesi gerektiği belirtildi.

Batıkent Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla parti ve sendikalar Batıkent Gimsa önünde buluştu. Ostimli işçiler: 'Kalmadı kemerde sıkacak yerimiz, Temmuzda ek zam isteriz!' talebiyle kutlamaya katıldı.

İZMİR'DE 1 MAYIS İLÇE KUTLAMALARIYLA BAŞLADI

İzmir’de binlerce işçi ve emekçi 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlara çıktı. Sabah saatlerinde ilçelerden başlayan kutlamalarda iş cinayetlerinin son bulması, vergide adalet ve insanca geçinebilecek bir ücret talep edildi.

ÇAYCUMA'DA 1 MAYIS

1 Mayıs Çaycuma'da Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Kutlamanın ardından Atatürk Anıtına kadar alkış ve sloganlarla yürüyüş yapıldı, ardından Zonguldak Madenci Anıtındaki 1 Mayıs kutlamasına gidildi.

Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özyurt 'Bugün biz emekçilerin; günün şartlarına uygun seviyede eşit ve adil ücret uygulanmasını; vergide adaletin sağlanmasını; özgürce örgütlenmemize imkan verilmesini; tüm haklarımızın korunup geliştirilmesini; gelişen üretim teknolojilerine uyum sağlayacak işçi eğitimlerinin yapılmasını; İş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği şartlara uygun çalışma ortamlarının sağlanmasını; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi, meydanlarda haykıracağımız gündür. Gece  gündüz, kış yaz, soğuk sıcak, yağmur kar demeden çalışarak üreten biz işçiler, emeğimizin karşılığı olan ve geçim sıkıntısı çekmeden, aile bireylerimizle birlikte çağdaş düzeyde yaşayacak ücret istiyoruz. Asgari ücretin yoksulluk sınırının üstünde belirlenmesini istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini istiyoruz.' diyerek taleplerini sıraladı.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol da 'Bozuk düzenin çarkları ile ezilen milyonlar olarak en son 31 Mart seçimlerine 'Bizi yok sayamazsınız, biz buradayız!' diyerek damgamızı vurduk. Önümüzde yine çok zorlu bir süreç var. Ama emeğimizi hedef alan saldırıların dalga kıranı yine bizleriz.  Yeter ki, yaşadığımız bu güzelim ülkeye özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için birlikte mücadele edelim. Yeter ki gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke için omuz omuza verelim' diye seslendi.

BATMAN'DA 1 MAYIS

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasında binlerce işçi, emekçi mitingin yapılacağı alana yürüyor.