Sarıgül: AK Parti’nin artık ülkeye verebileceği de ülkeden isteyebileceği bir şey kalmamıştır

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'AK Parti’nin artık ülkeye verebileceği de ülkeden isteyebileceği bir şey kalmamıştır' dedi.
Sarıgül: AK Parti’nin artık ülkeye verebileceği de ülkeden isteyebileceği bir şey kalmamıştır
2022-10-27 15:11:59   Güncelleme: 2022-10-27 15:11:59    

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kütahya2da düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. Sarıgül, şunları söyledi:

'AK Parti yoruldu'

'Türkiye’nin kurtuluşu tarımdır. Çiftçilerimiz son derece mutsuz. Türkiye, böylesine bir durumu inanın ki hak etmiyor. Siyaset ne yapıyor? Meclis üç aydan beri tatildeydi. Şu anda meclis açıldı. Ne yapıyor? Sansür yasasını çıkarıyor. Partiler arasındaki transfer yarışının çoğaldığını partiler arasında transfer yarışı yapıyor. Ama çocuklarımız beslenme saatinde okulda, ders sili çalmıyor, çocuklarımızın adeta karnının zili çalıyor. 18 milyon çocuğumuzun büyük bir bölümü büyük bir sıkıntı içinde, beslenme saatinde.

AK Parti yoruldu. Artık AK Parti’nin ülkeye verebileceği de ülkeden isteyebileceği de bir şey şu anda kalmamıştır. Bu iktidarın süresi dolmuş, ömrü bitmiştir. Vatandaşımız iktidarı değiştirmek istiyor ama yerine koyacak birisini arıyor. Vatandaşımız iktidarın yorulduğunu görüyor, iktidarı göndermek istiyor ama yerine koyacak birisini arıyor. O nedenle AK Parti’nin 20 senede yaptıklarına teşekkür ederiz, AK Parti artık batan güneş. Doğan güneş ise Türkiye Değişim Partisi olacak.'

Sorunlar gündeme gelecek

Sarıgül’ün konuşmasının ardından Kütahyalı bir vatandaş, yaşadığı ekonomik sıkıntıları belirterek çözüm istedi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde kadrolu olarak çalıştığını belirten vatandaş, çalışan maaşları arasında eşitsizlik olduğunu söyledi. Greyder operatörü olarak yaz kış görev yaptığını kaydeden vatandaş, şunları söyledi:

'Benden önce giren işçinin yevmiyesi 800 lira, benim 300 lira. Aynı işi yapıyoruz. Ben operatörüm o düz işçi. Bütün iş bende bitiyor ama benim aldığım yevmiye 300 lira. 50 lirası da yemek parası. Bana kalıyor 250 lira para. 17 senedir kadrolu bir işçiyim. Benim gibi karayollarında 15 bin kişi var. Mağduruz yani. Senelerdir sendikalara söylüyoruz. TÜRK-İŞ’e söylüyoruz. Hiç ilgilendikleri yok. Hükümet vermiyor, hükümet vermiyor. Ne zamana kadar hükümet verecek ya. Benim çoluğum çocuğum aç, mağduruz biz.'

Vatandaşın telefon numarasını alan Mustafa Sarıgül kendisine ulaşacaklarını ve sorunlarını gündeme getireceklerini ifade etti.