Sarıgül: Disney Plus üyeliğini iptal ediyoruz, sen Atatürk'ümüze yan bakamazsın

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye'nin 'Atatürk' dizisinin iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ''Atatürk kırmızı çizgimizdir'' diyerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Sarıgül: Disney Plus üyeliğini iptal ediyoruz, sen Atatürk'ümüze yan bakamazsın
2023-08-02 12:16:32   Güncelleme: 2023-08-02 12:16:32    

Mustafa Sarıgül, Disney Plus'a ''Sen Atatürk'ümüze yan bakamazsın, sen kim oluyorsun'' diyerek sosyal medya hesabından paylaşımda bulunduğu videosunda tüm yurttaşlardan Disney Plus üyeliklerinin iptal edilmesi için ricada bulundu.

Sosyal medya paylaşımda ''Atatürk kırmızı çizgimizdir'' diyerek not düşen Sarıgül şunları söyledi:

''Disney kanal Atatürk'ümüzün filmini oynatmadın. Atatürk'ümüzün filmine yasak koydun. Türkiye'deki dünyadaki bütün yurttaşlarımdan rica ediyorum; Disney kanal üyeliğini iptal ediyoruz. Sen Atatürk'ümüze yan bakamazsın, sen kim oluyorsun''

Ne olmuştu?

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye'nin 'Atatürk' dizisinin iptal edilmesini istedi.

Paylaşımda, 'Disney Plus’a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz' ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun ardından 'Recep İvedik 7', 'Kaçış', 'Bursa Bülbülü' gibi birçok içerik, platformdan geçici bir süreliğine kaldırınca ‘Atatürk’ dizisinin de yayınlanmayacağı yönünde düşünceler oluşmuştu.

Ancak Disney Plus Türkiye'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 'Atatürk' dizisinin 29 Ekim'de yayınlanacağı duyuruldu.