Sarıgül'ün partisi TDP, CHP ile birleşti

CHP'nin listelerinden Erzincan milletvekili olarak Meclis'e giren Mustafa Sarıgül'ün genel başkanı olduğu TDP ile eski partisi CHP birleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıgül, 'TDP'liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP'ye bir oy daha kazandırmak için yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacak.' dedi.
Sarıgül'ün partisi TDP, CHP ile birleşti
2023-06-23 17:47:42   Güncelleme: 2023-06-23 17:47:42    

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 'Bugün Türkiye Değişim Partimiz olağanüstü kongresini yapmış, CHP ile birleşmesinin yararlı olacağına karar vermiştir. Bugün itibari ile aldığımız kararla TDP, CHP ile bütünleşmiştir' açıklamasını yaptı. 

CHP'de seçim sonrası başlayan değişim tartışmaları sürerken Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Sarıgül, 'CHP'yi derleyecek, toparlayacak yerel seçime hazırlayacak isim Kemal Kılıçdaroğludur' ifadelerini kullanmıştı.

Sarıgül, CHP listesinden girdiği 14 Mayıs'taki seçimlerde Erzincan milletvekili seçilmişti. TDP, 17 Aralık 2020 tarihinde CHP'den ayrılan Mustafa Sarıgül tarafından kurulmuştu.

Sarıgül: TDP yerel seçime en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacak   

Sarıgül, TDP'nin CHP ile birleşme kararı aldığını duyurmasının ardından, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 45 dakika sürdü. Ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, basın açıklaması yaptı.

Sarıgül, 'Gün ayrışma günü değil gün birleşme günü. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu bütün TDP'li arkadaşlar adına tebrik ediyorum. Bu günden sonra TDP'liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP'ye bir oy daha kazandırmak için yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacak. TDP'li binlerce arkadaşımın CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na selamlarını saygılarını ve birleşme tutanaklarını saygı ile iletiyorum' dedi.

Kılıçdaroğlu: Aynı hedefe yürümekten yanayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da 'Sayın Sarıgül ve arkadaşları, TDP olarak CHP'ye katılma kararı aldılar. Son derece mutluyuz. Seçim döneminde çok sık kullandığımız bir sloganımız vardı; 'birleşe birleşe kazanacağız' diye. Gerçekten de öyle, birleşe birleşe kazanacağız. Biz ayrılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Aynı hedefe yürümekten yanayız. Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırmaktan yanayız. Ekonomimizi güçlendirmekten yanayız. Üniversitelerimizi bilgi üreten kurumlar haline getirmekten yanayız. Bu ülkede herkesin huzurla yaşayabileceği bir toplumu inşa etmekten yanayız. Dolayısı ile bu birlikteliğe katkı veren Sarıgül ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.