'Sarıkaya tazminatını isteyen Şamil Tayyar'a kağıda penis resmi çizip verdi, 'Anca bunu alırsın' dedi'

İstifa eden Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın Sabah gazetesinde Ankara Temsilciliği yaptığı dönemde işten çıkardığı Şamil Tayyar’a, tazminat isteyince kağıda penis resmi çizip 'Anca bunu alırsın' dediği iddia edildi. Tayyar, olayın gerçek olduğunu ifade etti.
2021-12-21 12:13:22   Güncelleme: 2021-12-21 12:42:10    

Gazeteciye attığı tokatla gündem olan ve gelen tepkiler sonrası Habertürk'ten istifa eden Muharrem Sarıkaya'nın, Sabah gazetesi temsilcisi olduğu dönemde işten çıkardığı Şamil Tayyar’a tazminatını talep edince kağıda penis resmi çizip verdiği iddia edildi.

Odatv'den Uğur Can Biçer'in haberine göre, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gözleri önünde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmasına tepki yağdı. Tartışma yaratan anların ardından Muharrem Sarıkaya'nın Sabah gazetesinde yöneticilik yaptığı dönemde Şamil Tayyar'la tartışması tekrar gündeme geldi.

Habere göre Turgay Ciner, Sabah gazetesini satın alınca çalışanlara yeni bir sözleşme getirdi. O sözleşmede çalışanların bütün özlük haklarının sıfırlandığı iddia edildi.

Çalışanlar bu sözleşmeyi imzalamadı. Bazı çalışanların mobbinge uğradığı, Ankara dışına, Habur'a, Şırnak'a sürgüne gönderildiği ve Cumhuriyet tarihinde bir gazete yönetimi tarafından ilk defa sürgün politikası uygulandığı öne sürüldü.

O esnada gazeteden çalışanlar işten çıkarıldı.

Bu süreçte Şamil Tayyar, Sarıkaya tarafından odasına çağrıldı. Alacaklarından vazgeçmesini istedi. Tayyar, alacaklarından vazgeçmeyeceğini ancak kıdem tazminatının helal olduğunu ve bir lira da olsa alacağını, kıdemini aldığı takdirde istifa edeceğini söyledi.

Gazeteden haklarını isteyen Tayyar'a Sarıkaya'nın A4 kağıdına penis resmi çizerek 'Anca bunu alırsın' dediği iddia edildi.

Odatv'ye konuşan AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yaşananların gerçek olduğunu söyledi.

Vehaber Menu