Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirildi

İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirildi
2024-01-28 17:26:35   Güncelleme: 2024-01-28 17:26:35    

İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirildi.

Kar maskeli iki saldırgan, ayin sırasında kiliseye girerek ateş açtı. Kilisede bulunanlar saldırı sırasında korunmak için kendilerini yerlere attılar.

Saldırı sırasında başından vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganların kaçtığı, saldırı sırasında yaralananların olduğu belirtildi.

Saldırının herhangi bir grupla bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Yayın yasağı getirildi

Başsavcılık, soruşturma kapsamında saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti. Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Saldırıyla ilgili bir Başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiğini duyurdu. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, 'İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir' dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X platformundan yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Yerlikaya, 'Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T., maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir.' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatıldığını bildiren Yerlikaya, 'Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz' yazdı. 

İmamoğlu: Birliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin kişisel X hesabında paylaştığı mesajında saldırıyı kınadı.

Hayatını kaybeden C.T. için taziyelerini, yaralılara şifa dileklerini ileten İmamoğlu, 'Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz' dedi.

Gül: Bir kişiye ateş açıldı

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Vali Davut Gül, 'Kilisemizin baş pederiyle de görüştük, ona da geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olay daha çok yeni, herkes görevini yapıyor. İki tane maskeli kişi içeri giriyor, bir kişiye ateş ediyorlar, o kişi de hayatını kaybediyor' dedi. 

Saldırıya uğrayan kiliseden ilk görüntüler

Sarıyer Gazetesi, saldırıya uğrayan Santa Maria Kilisesi'nin dışını görüntüledi. Kilisenin önünde çok sayıda polis ve bir ambulans olduğu görüldü.