Sarraf'ın avukatından teklif: Kaçarsa vurun!

İran’a yönelik yaptırımları ihlal etmek, karapara aklamak ve bankacılık sahtekârlığından ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın avukatı kefalet için ilginç bir öneride bulundu.
Sarraf'ın avukatından teklif: Kaçarsa vurun!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, 2 Haziran’daki duruşmada bir saati aşan sunumunda, yargıç Richard Berman’a ilginç bir öneride bulundu. Brafman, başsavcılığın Sarraf’ın kefalet başvurusunun rededilmesi üzerindeki aşırı ısrarcı tutumu üzerine, “Sarraf’ın kaçmaya teşebbüsü olursa, eğer uygun görürseniz güvenlik yetkilileri makul güç kullanabilecekler, hatta eğer izin verilirse onu vurabilirler. Mükemmel değil mi” dedi.

50 milyon dolarlık kefalet paketi ile birlikte ‘Guidepost’ isimli güvenlik şirketiyle anlaştıklarını belirten Brafman,  firmanın Manhattan’da bir apartmanın 15’nci katında bulunan bir daireyi Sarraf için hazırladığını belirterek, cami, doktor ziyaretleri ve mahkemeye ulaşım için özel şoförlü bir minibüsün de hazırlandığını kaydetti. Başsavcı Preet Bharara’yı temsilen bulunan yardımcısı Michael Lockard ise “Bunlar parasını mahkûmdan alan gardiyanlar. Kefalet ile dışarıdayken kaçmak, cezaevinden kaçmaktan daha kolay. Sarraf hakkındaki suçlamalar çok güçlü ve olağanüstü kaçma riski var. Bu durumda kendisini Manhattan’da hafif silahlı 2 güvenlik görevlisine teslim etmek, komşuları ve çevresindekilerin yaşamını riske sokar” diye itiraz etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü