Savcı, Gülten Yankın'ı öldüren erkek için 'İyi hal indirimi' istedi, aile sitem etti: Bu nasıl adalet?

Ayrılmak istediği erkek tarafından 1,5 yıl önce Zonguldak’ta katledilen 28 yaşındaki Gülten Yankın davasında, savcının sanık hakkında 'iyi hal indirimi' istemesi tepkiye neden oldu. Yankın ailesi, 'Bu nasıl adalet?' diyerek gözyaşı döktü.
Savcı, Gülten Yankın'ı öldüren erkek için
2023-01-23 14:55:15   Güncelleme: 2023-01-23 14:55:15    

Olay, 16 Eylül 2021’de Zonguldak’ta yaşandı. Gülten Yankın, 7 yaşındaki çocuğunu okula bıraktıktan sonra eve döndü. Emrah Yankın, boşanma aşamasında olduğu Gülten Yankın’ın evine gitti. Kapıyı açan Yankın’a av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Emrah Yankın, daha sonra olay yerinden kaçtı. Emrah Yankın, takip sonucu ailesinin evinin bulunduğu Kozlu ilçesine bağlı Kumtarla Köyü'nde yakalandı.

Tutuklanan Yankın hakkında, 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' ve 'tehdit' suçlarından dava açıldı. Tutuklu yargılanan Yankın, önceki gün bir kez daha hâkim karşısına çıktı.

Birgün’de yer alan habere göre, Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mütalaasını açıklayan savcılık Emrah Yankın hakkında, 'iyi hal indirimi' istedi.  İyi hal indirimi tepkiye neden olurken dava, 17 Şubat’a ertelendi.

Davanın ardından açıklamalarda bulunan Gülten Yankın’ın babası Cemil Arslan, 'Bu kararı kabul etmiyoruz, ağırlaştırılmış müebbet verilmeli. Benim kızım 1,5 yıldır toprak altında. Adalet en kısa zamanda yerini bulmalı, en ağır ceza neyse o olmalı' dedi.

Yankın’ın kız kardeşi Elif G. ise savcının iyi hal istemesine tepki gösterdi. Elif. G., 'Bu karar, bizi bir kez daha yıktı' diye gözyaşı döktü.