SAYGI ÖZTÜRK: ASKERLERİ IŞİD KAÇIRMADI, SATILDILAR

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk IŞİD'in kaçırdığı iddia edilen iki Türk askerinin kaçırılmadığını çatışmada yalnız bırakıldıklarını iddia etti.
Saygı Öztürk: Askerleri IŞİD kaçırmadı, satıldılar
2016-12-30 15:46:04   Güncelleme: 2016-12-30 15:53:06    

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk bugünkü köşesinde IŞİD'in kaçırdığı iddia edilen iki Türk askerinin kaçırılmadığını, bölgede güvenilen bazı kişiler tarafından satıldığını öne sürdü. 

Öztürk iki askerin IŞİD'e teslim olmadığını sonuna kadar çatıştığını aktardı. Askerlerin mermilerin bitmesinin ardından IŞİD'liler tarafından yakalandığını iddia etti.

Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde; 

Askerimizin uğradığı ihanetler de var. IŞİD'in kaçırdığı öne sürülen iki askerimiz, kaçırılmaktan çok, orada güvenilen bazı kişiler tarafından IŞİD'e satıldı.

Yabancı bir ülkede görev yapmak tabii ki kolay değil. Birisi 2007, diğeri 2012 dönem mezunu olan iki astsubay, Suriye'nin Ziyare köyü yakınında 4. Komando Tugayı'nın ele geçirdiği Karadağ üs bölgesinde görevliydi.
İki asker, yanlarında Suriyeli tercümanla birlikte Hundai marka sivil otomobille üs bölgesi yakınında 'kısa mesafeli' keşif yapıyordu. Sivil giyimli askerlerimizin daha önce geçmediği, sadece o gün geçişlerinin planlandığı yolda IŞİD militanları pusu kurmuştu. Askerlerimiz, IŞİD'lilere teslim olmadı. Onlarla çatıştı. Tercüman yaralı olarak kaçmayı başardı, astsubaylardan birisi de yaralandı. Mermileri bitene kadar çatışan askerlerimiz sonunda teröristler tarafından yakalandı.

Vehaber Menu