Sebastapolis Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık Roma yolu bulundu

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yer alan Sebastapolis Antik Kenti'nde, yapılan kazı çalışmaları sırasında, Roma dönemine ait 2 bin yıllık yol bulundu.
Sebastapolis Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık Roma yolu bulundu
2023-09-06 16:20:11   Güncelleme: 2023-09-06 16:28:16     ©DHA

Kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sebastapolis Antik Kenti’nin M.Ö. 1'inci yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. 1987 yılında ilk kazı çalışmaları başlayan antik kent, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden önemli izler taşıyor. 'Büyük azametli şehir' anlamına Sebastapolis'te yapılan son kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait 2 bin yıllık yol bulundu.

DHA mikrofonuna konuşan Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, 'Sebastapolis Antik Kenti, ilçemizin ortasında höyük şeklinde çift sur ile çevrili, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim alanıdır. Sebastapolis Antik Kenti'ndeki çalışmalar, Tokat Valiliği, İl Özel İdaresi ve Belediyemiz desteği ile yapılıyor. Şu anda bizi heyecanlandıran en önemli olay; Roma dönemine ait, 2 bin yıllık yolun bulunmuş olmasıdır. Büyük taşlarla döşenmiş, mevcut yolumuza ise paraleldir. Sebastapolis Antik Kenti, 2 bölümden oluşuyor; kilise ve hamam bölümü. Şu anda da hamam bölümündeyiz. Kazı çalışmalarının devam etmesini ve ülkemize kazandırılmasını istiyoruz' dedi.