Seçim Kanunu'na göre yasak olan Türk bayraklı Çavuşoğlu afişleri kaldırıldı

Antalya'da Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun milletvekili adayı olarak seçim propagandasında kullandığı görselde, Türk bayrağı yer aldığı için billboardlardan kaldırılmasına karar verdi. Karar sonrası, afişler kaldırıldı.
Seçim Kanunu'na göre yasak olan Türk bayraklı Çavuşoğlu afişleri kaldırıldı
2023-05-02 12:43:57   Güncelleme: 2023-05-02 12:43:57     ©DHA

Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı öncesinde kentin farklı yerlerindeki billboardlara, üzerinde kendi fotoğrafı ve Türk bayrağı taşıyan bir kız çocuğunun fotoğrafının yer aldığı, 'Birlikte Nice Bayramlara' yazılı afişlerle reklam verdi.

CHP, Türk bayrağı kullanıldığı gerekçesiyle Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na afişlerin kaldırılması için başvuruda bulundu.

Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazını kabul ederek afişlerin kaldırılmasına, kararın gereğinin yapılması için Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesine karar verdi. 30 Nisan tarihli kararda şu ifadeler yer aldı:

'298 sayılı kanunun 58'nci maddesine; 'Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbu üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulması yasaktır' şeklinde yasal düzenleme yapılmıştır. Belirtilen afişlerin Güllük Caddesi'nde bilboarlarda bulunduğu tespit edilerek, bahse konu afişlerin kaldırılması kanun gereği olduğu anlaşılmakla, itirazcının itirazının kabulüne karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.'