Seçim pusulasında o parti unutuldu!

Tokat'ın Erbaa İlçesi'ndeki bir sandıktaki oy pusulalarının bazılarında Komünist Parti'nin bulunmadığı ortaya çıktı. Buna rağmen oylar geçerli sayıldı.
Seçim pusulasında o parti unutuldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tokat'ta oy pusulasında Komünist Parti'nin yer almamasına nedeniyle İlçe Seçim Kurulu açıklama yaptı. Kurul "matbaa kaynaklı hata" dedi.

Sol'da yer alan habere göre 1 Kasım'da oylarını 5 kat artırarak 67 bin oy alan Komünist Parti'nin bazı oy pusulalarında bulunmadığı ortaya çıktı.

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde bir sandıkta tespit edilen duruma ilişkin itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, benzer yönde pusulalar olup olmadığını araştırmazken ilgili pusulalardaki oyları da geçerli saydı.

İlçe Seçim Kurulu konuya ilişkin itiraza "1033 Nolu sandıkta iddia edilen hususa ait sadece 3 oy pusulasına rastlanmış ancak bu oy pusulalarında kullanılan oyların AKP'ye kullanıldığı ayrıca; oy pusulalarının bazılarında oy kullanma alanı çıkmayan Komünist Parti ile ilgili olarak da, oy hanesinin çıkmamasının matbaa kaynaklı bir basım hatası olduğu" şeklinde bir yanıt verirken sandıkta KP'nin olmadığı seçim pusulalarını da geçerli saydı.

'SANDIK GEÇERSİZ SAYILMALI'

Benzer bir hatanın AKP aleyhine olması durumunda İlçe Seçim Kurulu'nun ne yönde karar vereceği merak konusuyken Komünist Parti Avukatı Özgür Murat Büyük konuya ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, İlçe Seçim Kurulu kararının büyük bir ciddiyetsizlik olduğunu söyledi.

"Bırakın o pusulaları, sandığın tamamı geçersiz sayılmalı" diyen Büyük, aynı zamanda "böyle bir hatadan" söz ediliyorsa ilgili bölgedeki tüm pusulaların yeniden incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

"Seçimden önce sandık kurulunun böylesi bir "hata"yı nasıl tespit edemediğini merak ediyoruz" diyen Büyük, ülke genelinde Komünist Parti'ye dönük bu tarz bir uygulamanın olup olmadığının da araştırılması gerektiğini ifade etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü