Seçim usulsüzlükleri: Müşahit okuldan uzaklaştırılmaya çalışıldı

Seçimlerde usulsüzlüğe ilişkin tutulan tutanaklar ve yapılan ihbarlar.
Seçim usulsüzlükleri: Müşahit okuldan uzaklaştırılmaya çalışıldı
2023-05-14 08:33:55   Güncelleme: 2023-05-14 17:44:03    

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Minare köyünde bazı kişilerin CHP’li sandık kurulu üyesini dövdüğünü sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’ye oy basıldığını ifade etti. Olayla ilgili sosyal medyaya seri şekilde oy basılan görüntüler yansıdı.

-Mersin Gülnar MHP ilçe Başkanı'nın, 2019 yılından kalma seçmen kağıdıyla isminin bulunmadığı sandığa gidip oy kullanmasının ardından isminin bulunduğu sandıkta da oy kullanmasıyla ilgili tutanak tutuldu.

-Denizli Pamukkale'de Hürriyet Ortaokulu'nda G.Ş. adlı bir polis 2 kez oy kullanmaya çalıştı.

Okulda 1128 nolu sandıkta oyunu kullanan G.Ş. daha sonra 1141 nolu sandıkta da oy kullanmaya çalıştı.

Durumu fark eden TKP'li müşahitler G.Ş.'nin ikinci kez oy kullanmasına engel oldular.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, polislerin usulsüz oy kullanımına ilişkin sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı. Okuyan, 'Bu konuyu sürekli gündeme getirdik. YSK’da temsilcisi bulunan partiler dinlemediler bile. Görev kağıdı ile defalarca oy kullanan polislerin seçimlere etkisi seçmen yazılan yabancılardan daha fazla. Görev kağıdını fotokopi ile çoğaltıp istedikleri kadar oy veriyorlar' ifadesini kullandı.

-Sandık görevlilerine AK Parti logolu kalem dağıtan bir kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

- İstanbul Kartal'da Şehit Teğmen Burak Evirgen İlkokulu'nda bir sandık görevlisi, görevli olmadığı başka bir sandıkta oy kullandı. Tutanak tutuldu

-Ankara'da Sümer Deniz İlkokulu, Teğmen Kalmaz İlkokulu, Kütükçü Alibey Ortaokulu, Kavaklıdere Ortaokulu ve Mimar Kemal Ortaokulu'nda oy kullanma işlemi başlamadan önce mühürsüz zarf ve oy pusulaları için tutanak tutuldu.

-Giresun’da 100 tane pusulaya Sandık Kurulu tarafından vurulan mühürlerin Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a gelecek şekilde vurulduğu görüldü. Olayın ardından avukatların sayım sürecinde dikkat edilmesi için gerekli itiraz ve uyarıyı yaptığı aktarıldı.

-Gazeteci Ruşen Takva'nın Twitter'da yaptığı paylaşıma göre Gaziantep'in Şahinbey Mahallesi'nde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu'nda çoğunluğu Yeşil Sol Parti seçmeni olan 55 seçmenin, Vatan Partisi adına başka bölgelerde sandık kurulu üyesi gösterilmesi gerekçesiyle kayıtlı oldukları sandıkta oy kullanmalarına izin verilmedi.

- Sol'da yer alan habere göre Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir İlkokulu'nda TKP müşahidi, müşahit kartında TKP logosu bulunduğu gerekçesiyle okula alınmadı, polis tarafından tutanak tutulmaya çalışıldı.

Avukat Feyza Altun olayla ilgili 'Polisler sandık çevresine giremez. Okullardan polislerin müşahitleri çıkarmaya, telefon toplamaya çalıştığı bilgisi geliyor. Polis’in böyle bir yetkisi yok. İzin vermeyin.' paylaşımı yaptı.

-Ak Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Savcı Sayan, seçim günü yasakların başlamasına karşın seçmenlere SMS atarak oy istedi.

Sayan'ın, bugün seçmenlere 'Değerli İzmirliler, AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı olarak desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla' diye mesaj attığı görüldü.