Sedat Peker, Hadi Özışık ile görüşme videosunu yayınladı

Sedat Peker, Bakan Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddialarını reddeden Hadi Özışık ile videosunu yayınladı.
Sedat Peker, Hadi Özışık ile görüşme videosunu yayınladı
2021-05-19 10:48:36   Güncelleme: 2021-05-19 10:48:36    


Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddialarını reddeden Hadi Özışık ile görüşme videosunu sosyal medyadan yayınladı.
Peker'in daha sonra yayınladığı videoda ise Hadi Özışık'ın Soylu ile görüşmeye giden ismin kardeşi Süleyman Özışık olduğunu söylediği duyuluyor.
CHP'li Özgür Özel, Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında bir gazetecinin aracılık yaptığını iddia etmişti. İddiaların hedefindeki gazeteci Hadi Özışık halktvcomtr'ye gönderdiği mesajda iddiaları yalanlamıştı. Özışık, önceki gün ise gazeteci Cüneyt Özdemir'in programında 'Soylu ile Peker arasında haber götürdüğüm yalandır. Böyle yapan şerefsizdir, haysiyetsizdir' demişti.

Hadi Özışık'tan açıklama

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Hadi Özışık da, Peker ile görüşmesinin 'kendi inisiyatifi' olduğunu belirterek 'Sayın Süleyman Soylu'nun benim üzerimden yıpratılmasından ötürü üzgünüm. Süleyman Soylu ve kamuoyundan özür diliyorum' ifadelerini kullandı. 

Özışık, açıklamasında şunları söyledi:

'Sn. Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker'i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını olmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle bir kaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye'nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu'nun haberi ve bilgisi kesinlikle yoktu - olamazdı da. Peker ısrarla tavrını sürdürünce de 'haklısın' diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım.

İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne kardeşimin hiç bir irtibatı olmamıştır.'