Sedat Peker’den Özkök’e: Yalan haberin düzeltilmesi açıklamamı ‘haber’ değil ‘ilan’ olarak yayımlamak için 100 bin dolar reklam ücreti aldınız

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisinin iddialarını '75 yıllık hayatımda sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım. Aydın Bey'den aldığım primlerin hepsinin vergisi ödenmiş, bankaya resmi hesaplardan aktarılmıştır. Yurt dışında hiçbir bankada hesabım yoktur, malım mülküm yoktur' sözleriyle reddeden Ertuğrul Özkök'e yanıt verdi. Peker, söz konusu dönemde hakkındaki yalan haberi düzeltmek için gönderdiği evrakı haber yapmadığını, ancak ilan olarak yayımlamak için 100 bin dolarını aldığını öne sürdü.
Sedat Peker’den Özkök’e: Yalan haberin düzeltilmesi açıklamamı ‘haber’ değil ‘ilan’ olarak yayımlamak için 100 bin dolar reklam ücreti aldınız
2022-07-07 05:19:02   Güncelleme: 2022-07-07 05:19:02    

Twitter'daki Deli Çavuş adlı hesaptan yeni paylaşımlarda bulunan Sedat Peker, 'Mehmet Cengiz Errtuğrul Özkök'e prim verdi' demediğini belirtirken, patronu Aydın Doğan'ın Özkök'e neden prim verdiğini sordu.

'Ertuğrul Özkök, 'Ben bir tek patronumdan prim aldım' diyerek diyerek beni doğrulamıştır. Halkın dikkatini başka yöne çekmek için yapılan temiz toplum masalına öncülük etmiştir, dedim. Topluma, temiz toplum masalı anlatılırken arka planda neler yaşanıldığını söylemiştim. Benim twitlerimde Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök’ e prim verdi diye bir bölüm var mı? Ertuğrul Özkök, sen Pulitzer’in en başarılı gazeteci ödülünü mü kazandın? Çalıştığın gazeteyi tüm dünyaya mı tanıttın? Hayırdır, sana bu primi niye verdi patronun' diye sordu. Sorunun cevabının Aydın Doğan'ın devletten aldığı ihalelerde olduğunu öne süren Peker, 'tetikçilik' iddiasıyla suçladığı Özkök'e, 'Sen primci gazeteciliğin Türkiye’de başlamasına sebep olansın' dedi.

Sedat Peker, Özkök'e 'soyguncusunuz' derken 'Benimle ilgili yaptığın yalan haberi düzeltmen için avukatım gazetenize resmî evrakları ulaştırdığında, ‘düzeltme haberi yazamam ancak gazetede ilan olarak yayınlarım’ diyerek, 100 bin dolar paramı aldın. (reklam ücreti olarak)' iddiasını da yöneltti.

Vehaber Menu