Sel felaketinde 19 bin kitap kullanılamaz hale geldi

İzmir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinde Exlibris Kitabevi’nde 19 bin kitap kullanılmaz hâle geldi. Sahaflar Derneği destek çağrısında bulundu.
Sel felaketinde 19 bin kitap kullanılamaz hale geldi
2021-02-06 11:58:53   Güncelleme: 2021-02-06 11:58:53     Gazete Müstehak

İzmir’in Konak ilçesinde Hatay semtinde bulunan Exlibris Kitabevi, 2 Şubat’ta yaşanan sel felaketinde büyük hasar gördü.  Sahaf Emre Koca’nın su basan dükkânında ve deposunda yer alan kitaplar kullanılmaz duruma geldi.

Sahaflar Derneği’nin Twitter’dan 'İzmir’de kitapçılık yapan Emre Koca arkadaşımızın (Exlibris Kitabevi) dükkânı son sel felaketinde, kelimenin tam anlamıyla yok oldu. Su basan dükkân ve depodaki 19 bin kitap fotoğraflarda da görüldüğü şekilde kullanılamaz hâle geldi' açıklamasında bulundu.

Şimdi Exlibris Kitabevi’ni yeniden ayağa kaldırmak için İzmir ve İstanbullu sahaflar yardım elini uzatıyor. Sahaflar Derneği, kitap bağışı için yayınevlerini ve kitapseverleri dayanışmaya çağırıyor ve şöyle diyor: 'İzmirli ve İstanbullu sahaflar olarak kolları sıvadık ve Emre’nin dükkânını başka bir yerde yeniden kurmak için faaliyetlere başladık. Sizlerden ricamız bu iletiyi dört bir yana yayarak destek olmak isteyen kitapseverlere ulaşmasını sağlamanız.'

 

Vehaber Menu