SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BARIŞ SADECE SİLAHLARIN SUSMASI DEĞİLDİR!

İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda Barış Mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Selahattin Demirtaş 'Saray savunmasını vatan savunması diye yutturmasınlar' dedi.
Selahattin Demirtaş: Barış sadece silahların susması değildir!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Barış Bloku tarafından, Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen Barış Mitingi için katılımcılar  saat 16.00 sıralarında miting alanına giriş yapmaya başladı. Polislerin arama yapması haricinde Barış Bloku görevlileri de üst araması yaptı. 

Söz alan Barış Bloku sözcüsü Gençay Gürsoy, “Hepimiz güvercin tedirginliği içindeyiz. Seçimlerden yenilgiyle çıkan AKP ve saray halka savaş açmıştır” dedi.

Selahattin Demirtaş ise sert ifadelerle hükümete yüklendi. Demirtaş'ın konuşmasının satırbaşları;

Davutoğlu sana sesleniyorum. Bu savaşı başlatan sizsiniz.  Davutoğlu terörle arana mesafe koy mesafe. IŞİD terörüyle arana mesafe koy.  IŞİD'e yaptığınız destek bunların hepsi suçtur. Silahtan medet uman sizsiniz. Erken seçim istiyorlarsa onları erken seçim yaptıklarına pişman edeceğiz. Yüzde 41'i bir daha göremeyecekler. AKP'den kurtulacağız. Bizler demokratik bir halk iktidarı yaratmalıyız. Sandığa gitmekten korkmuyoruz, halkımızı AKP'ye mecbur etmeyeceğiz, %41'i daha da zor görürler. Barış sadece silahların susması değildir. Türk'ü Kürt'ü Alevi'si Sünni'si nasıl barış yapar bu meydanda görülüyor. Barış böyle yapılır böyle. Halklar istemedikçe kimse savaşı bize dayatamaz​. Bizler evlatlarımızı feda etmeye hazırız' diyorlar. Evlatlarımızı feda etmeyeceğiz. Bak senin havuz medyan Zergele Katliamı ile ilgili manşet atıyor. Tam isabet diyor. Demek ki hedefiniz bu. Seçim sürecindeki bombalamaların sorumlularını yakalamadınız. Hangi suçlu kendi kendini yakalar ki. Barış sürecinde halka karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğini yaptık. Selahattin Demirtaş: O çok istediğiniz sandıklar yeniden kurulacak. İşte o zaman biz tam isabet yapacağız. Tam isabet neymiş göreceksiniz. Bulunduğunuz her yerde sesinizi yükseltin. Bu meydan barış mücadelesinin sembolüdür. Barış dediğin şey gazetelerin korkarak, susturularak haber yapması değildir. Her türlü kirli savaşı denediler. Onlar hep yenildiler. Biz her gün çoğalarak büyüyen taraf olduk. Selahattin Demirtaş: Vatan ortak vatanımız. Savunmasına hazırız. Ama saray savunmasını vatan savunması diye yutturmasınlar.