SELAHATTİN DEMİRTAŞ: ÖZERKLİĞİ SAVUNUYORUZ!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Selahattin Demirtaş: Özerkliği savunuyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 20:47:50    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, . 'Erdoğan, hükümet kurma görevini verirse CHP’nin kuracağı olası bir azınlık hükümetine destek verir misiniz?' sorusuna 'Biz, hiçbir zaman ‘İlkelerimiz çerçevesinde oluşacak bir hükümeti desteklemeyiz demedik. Biz, bunu Sayın Davutoğlu’na da partimizi ziyaretinde açıkça ifade ettik. ‘Koalisyon kuramazsanız ve erken seçime de gitmek istemiyorsanız ilkelerimiz ortada, partimizin kapısı açıktır. Tekrar HDP ile görüşmeye gelebilirsiniz’ dedim. Kapıları biz kapatmadık, AKP’ye bile kapıları kapatmadık. Dolayısı ile CHP görev alırsa memnuniyetle görüşürüz, değerlendiririz tabii ki.'  yanıtını verdi.

Özerk yönetim ile ilgili soruları da cevaplayan Demirtaş, bu modeli savunduklarını ve parti programına da koyduklarını belirtti.

Erdoğan’ın ‘sistem değişmiştir’ açıklaması hakkında  Demirtaş, 'Parlamento bu konuda karar alabilirse ‘Başkanlık sistemini istiyor musunuz’ diye, tek soruluk bir referandum... Bu tartışma da böylece netleşmiş olur. Türkiye toplumu başkanlığı istiyorsa saygı duyarız, istemiyorsa saygı duymaları lazım' ifadelerini kullandı.