Selahattin Demirtaş: Sare Davutoğlu bizi yaraladı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Sare Hanım; kadın doğum uzmanıdır. Nasıl buna sessiz kalabiliyorlar hayret ediyorum. Davutoğlu’nun ve Sare Hanım’ın bütün bu olup bitenlere karşı; onaylayıcı sessiz kalışları bizi yaralıyor' dedi.
Selahattin Demirtaş: Sare Davutoğlu bizi yaraladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öğretmen eşi Başak Demirtaş'ın mazaretsiz okula gitmediğine yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kadın doğum uzmanı eşi Sare Davutoğlu'nun sessiz kalmasını eleştirdi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

Yeniden aday olacağınız kongre öncesi eşinizle ilgili haberler yapılmaya başlandı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aday olmamam için öfkeyle hareket edip fevri çıkışlar yapmam için özellikle eşimi hedef alıyorlar, bunu yapıyorlar. Çok seviyesiz, çok ahlaksızca. Açıklama yapmak zorunda kaldım. Eşim 700 küsur gün rapor almış deniyor son 11-12 yıl içerisinde. Bu 12 yıl içerisinde eşim iki doğum yaptı. Doğum izinleri var, doğum raporları var. Ciddi sağlık sorunu yaşadı, bebeğini kaybetti. Bizi bunları açıklamaya zorluyorlar. Müfettişler inceliyor, bir haksızlık, yanlışlık varsa hesabını vermeye hazırız.

-Eşiniz nasıl etkileniyor?

Günlerdir eşimin ve aile çevremin yaşadığı psikoloji inanılmaz bir şey. Eşimin geçirdiği ameliyatları ve tedavi süreçlerini çıkıp anlatmak zorunda mıyız? Nedenini biliyoruz. Siyaseten beni yıpratmaya çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı bu konuda çok duyarlıdır. Ailesiyle ilgili bir şey gündeme getirildiğinde çok öfkelenir. Günlerdir benim eşimle ilgili bizatihi kendi kontrolündeki yayın organları bunu yapıyor. Kendileri çok sessiz.

Sare Hanım; kadın doğum uzmanıdır. Nasıl buna sessiz kalabiliyorlar hayret ediyorum. Davutoğlu’nun ve Sare Hanım’ın bütün bu olup bitenlere karşı; onaylayıcı sessiz kalışları bizi yaralıyor. Aynı şey Sare Hanım, Emine Hanım ya da Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey’in eşi Selvi Hanım’la ilgili yapılsa kesinlikle sessiz kalmam.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü