SELAHATTİN DEMİRTAŞ: SİLOPİ SALDIRISINI EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ!

'Kabul edilemez bulduğumuzu ve en sert biçimde kınadığımızı belirtmek istiyorum'
Selahattin Demirtaş: Silopi saldırısını en sert biçimde kınıyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.  Demirtaş’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle: 

 

"Dün Silopi’de bombalı saldırı meydana geldi. 4 Kişi hayatını kaybetti. Onlarca yaralı var. Biz bu tür saldırıları asla kabul etmiyoruz. Kabul edilemez bulduğumuzu ve en sert biçimde kınadığımızı belirtmek istiyorum.

 

Yine aynı saatlerde Roboski’de 2011’deki katliama benzer bir katliam gerçekleşti. 2 çocuk hayatını kaybetti. Roboski katliamının benzerinin gerçekleştirilmek istenen bu saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Yaralılara acil şifa diliyorum.

 

Vahşetin bir diğer boyu, dünden bu yana vekilimiz Ferhat Encü, yüzde 90 oy aldığı kentine alınmıyor. Onu oraya almayanlar fazlalıktır, Ferhat değil. Ferhat oranın seçilmişidir. Halkın iradesine yönelik bu tutumu asla kabul etmiyoruz.

 

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in 4 gündür gözaltına alındığı ve kaybedildiğine dair ciddi iddialar var. Valilik ve Jandarma yetkilileri bunu kabul etmiyor. Görgü tanıklarının bile sağ olarak gözaltına alındığına dair verdiği bilgilere rağmen ne olacağını bilemiyoruz. İçişleri Bakanlığı halen kendini bakan olarak görüyorsa bunu çözmek zorunda.  

 

.