Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi.
Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti
2023-12-31 17:55:41   Güncelleme: 2023-12-31 17:55:41    

Diyarbakır'da bu sabah saatlerinde yaşamını yitiren Tahir Demirtaş’ın bugün saat 16:00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi. Demirtaş'ın taziyesi Liceliler Yasevi'nde yapılacaktır.

Tahir Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmişti. Tedavisi devam eden Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, ameliyat sonrası Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır'a getirilmişti. Demirtaş, ziyaretin ardından yine özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

Demirtaş cenazeye katılmayacak

Demirtaş'ın cenazeye katılmayacağı belirtildi.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, 'Rehin tutulan Demirtaş cenazeye katılmıyor, yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını iletmiştir' denildi. 

DEM Parti: Sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyenler öfkelerinde boğulacaklar

DEM Parti'den yapılan açıklamada, 'Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır' denildi. 

Partinin eş başkanlarının, partinin tüm birimleriyle cenazeye katılacağı belirtildi.