Selçuk Geçer doların 17 TL birden yükseleceğini iddia etti

Dolar kurunda yaptığı tahminler ile sık sık gündemde yer alan Selçuk Geçer döviz kuruna dair açıklamalarda bulundu. Yeni rekorlar kıran dolar kuru son olarak 28,14 seviyesine yükseldi. Ortadoğu'daki gerginlik dünya ekonomisine yansıdı. Dolar kurundaki artışın ise devam etmesi bekleniyor
Selçuk Geçer doların 17 TL birden yükseleceğini iddia etti
2023-10-26 14:45:13   Güncelleme: 2023-10-26 14:45:13    

SINIRLI MÜDAHALELER YAPILIYOR

Merkez Bankası tarafından kurda baskı olduğunu işaret eden uzman isim, kura müdahale sürecini bitirdiklerini ve kuru dengelemek amacıyla döviz satışı yapmayı durdurduklarını açıklasalar da TCMB'nin piyasalar üzerinden sınırlı bir müdahalede bulunduğunu paylaştı.

Dolar kurundaki uçuk tahminlerinden dolayı, geçtiğimiz dönemlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) dikkatini çeken Selçuk Geçer'den yeni bir tahmin geldi. Dolar kuruna dair gündeme bomba gibi düşen rakamı duyurdu.

DOLAR KURUNUN GERÇEK DEĞERİ

Kur üzerinde müdahaleleri bulunduğunu iddia ederek, Merkez Bankası yönetiminde enflasyon ile çalışan ücretlerinin doğru orantıda olmadığını, Türkiye'nin bir kümülatif enflasyon sorunu olduğunu söyledi. Dolar kurunun gerçek değerinden çok uzak olduğunu söyleyerek açıklamalarına devam etti.