Selülitten kurtulmak için 7 hareket!

Jelleri ve losyonları unutun. Selülit bir deri değil, deri altı problemi.
Selülitten kurtulmak için 7 hareket!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kadınlar için vücut geliştirme teknikleri üreten Joey Atlas, kadınların selülitlerden kurtulmak için en çok baş vurduğu yöntemlerden biri olan selülit kremlerini kullanmanın yanlış olduğunu açıkladı. Nedeni olarak ise selülitin bir deri değil deri altındaki bir problem olduğunu söyleyen Atlas, selülitten kurtulmanın 7 hareketini açıkladı. İşte o hareketler;

Çömelme Hareketi: Bu egzersiz en güçlülerinden biri. Bu kadar güçlü olmasının nedeni ise popo kaslarınızı çalıştırmak için bütün vücut ağırlığınızı kullanıyor olmanızdır. Ayağa kalkın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Dizlerinizi kırın ve neredeyse görünmez bir sandalyeye oturmuş kadar aşağı doğru çömelin ve sonra poponuzu sıkarak tekrar dik durmak üzere kalkın. Bu hareketi 30 kere tekrar edin ve hareketi yaparken yavaş ve bilinçli bir şekilde, her kalkışta poponuzu sıkarak tekrarlayın. Bu hareketi 30 kere tekrarladıktan sonra ayaklarınızı birleştirin ve aynı hareketi ayaklarınız birleşikken de yapın. Daha sonra bu hareketi de bitirin ve ayaklarınızı omuzlarınızdan daha geniş açın ve aynı egzersizi 30 defa da bu şekilde yapın.

2. Hareket: Ellerinizin ve dizlerinizin üzerinde durun ve bu sırada ellerinizin omuz genişliğinizde ve dizlerinizin kalça genişliğinizde olmasına dikkat edin. Sonra ağırlığınzı sağ elinize ve sağ dizinize verin. Sol dizinizi ise kırık tutarak geriye doğru kaldırın ve sonrasında bacağınızı tavana doğru açın. Sonra dizinizi yine kırın ve bu sefer bacağınızı göğsünüze kadar çekin ve onra tekrar geriye tekmenizi atın. Bu hareketi her iki bacağınızla da 30’ar defa tekrarlayın.

Goblet Çömelmesi Bu çömelme şeklinde elinize dambıl alarak hareketi çok daha faydalı bir hale getirebilirsiniz.Bir dambılı, iki elinizle tutun ve göğsünüzün önüne doğru kaldırın ve daha önceki çömelme egzersizini bu defa, bu şekilde yapın.

Tepe tırmanışı: Bu egzersiz, baldırlarınızın ve bacaklarınızın çok güzel bir şekilde sıkılaşmasını sağlar.Üstelik bu egzersizi ister spor salonunda ister açık havada, hafif bir yokuş bularak, yapabilirsiniz. Vücudunuzu ısıttıktan sonra (5 dakika canlı yürüyüşle) koşmaya başlayabilir ve 30-60 saniye koştuktan sonra tekrar canlı yürüyüşe geçebilirsiniz. Bu döngüyü 6-12 kez tekrar ederek ve hızınızı her seferinde biraz daha arttırarak başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Atak hareketi: Önce düz bir şekilde durun, sonra, bir bacağınızı 3 adım kadar ileri koyun ve diğer bacağınız yere paralel olana kadar yavaşça yere doğru inin. Daha sonra yavaşça eski pozisyonunuza dönün ve aynı hareketi diğer bacağınızla tekrarlayın. Bunu 20-30 defa her iki bacakta da tekrarlayın. Bu hareketi, iki elinize dambıl alarak daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

Tek bacak havada plank Bu çok kas çalıştıran, başarılı bir egzersizdir. Öncelikle ‘plank’ dediğimizde yüz üstü yatar pozisyonda durmanız gerekiyor, sonra kendinizi dirseklerinizle destekleyerek yükseltin ve ayak parmaklarınızdan da destek alın. Sırtınızın düz durduğundan emin olun ve vücudunuzu sıkı tutun. Daha sonra, sağ bacağınızı düz bir şekilde kaldırabildiğiniz kadar yukarı doğru kaldırın ve 10-20 saniye kadar bu şekilde tutun, sonrasında ise bacak değiştirin. Bu egzersiz, omuzlarınızı, karın kaslarınızı, sırtınızın alt kısmını ve poponuzu çalıştıracaktır.

Popo kaldırma hareketi: Sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı bir sandalye ya da koltuğa koyun. Poponuzu sandalyeye doğru yaklaştırın ve dizlerinizin kafanızdan yüksekte olduklarından emin olun. Omuzlarınızı yerde tutarak ve ayaklarınızı olduğu yüzeyden kaldırmayarak poponuzu yukarı doğru kaldırın ve bu sırada sıkabildiğiniz kadar sıkın. Sonra poponuzu sıkmayı bırakarak tekrar yere yatın.