selülitten kurtulmak için 7 hareket!

jelleri ve losyonları unutun. selülit bir deri değil, deri altı problemi.
Selülitten kurtulmak için 7 hareket!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

kadınlar iccedil;in vuuml;cut geliştirme teknikleri uuml;reten joey atlas, kadınların seluuml;litlerden kurtulmak iccedil;in en ccedil;ok baş vurduğu youml;ntemlerden biri olan seluuml;lit kremlerini kullanmanın yanlış olduğunu accedil;ıkladı. nedeni olarak ise seluuml;litin bir deri değil deri altındaki bir problem olduğunu souml;yleyen atlas, seluuml;litten kurtulmanın 7 hareketini accedil;ıkladı. işte o hareketler;

ccedil;ouml;melme hareketi: bu egzersiz en guuml;ccedil;luuml;lerinden biri. bu kadar guuml;ccedil;luuml; olmasının nedeni ise popo kaslarınızı ccedil;alıştırmak iccedil;in buuml;tuuml;n vuuml;cut ağırlığınızı kullanıyor olmanızdır. ayağa kalkın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde accedil;ın. dizlerinizi kırın ve neredeyse gouml;ruuml;nmez bir sandalyeye oturmuş kadar aşağı doğru ccedil;ouml;melin ve sonra poponuzu sıkarak tekrar dik durmak uuml;zere kalkın. bu hareketi 30 kere tekrar edin ve hareketi yaparken yavaş ve bilinccedil;li bir şekilde, her kalkışta poponuzu sıkarak tekrarlayın. bu hareketi 30 kere tekrarladıktan sonra ayaklarınızı birleştirin ve aynı hareketi ayaklarınız birleşikken de yapın. daha sonra bu hareketi de bitirin ve ayaklarınızı omuzlarınızdan daha geniş accedil;ın ve aynı egzersizi 30 defa da bu şekilde yapın.

2. hareket: ellerinizin ve dizlerinizin uuml;zerinde durun ve bu sırada ellerinizin omuz genişliğinizde ve dizlerinizin kalccedil;a genişliğinizde olmasına dikkat edin. sonra ağırlığınzı sağ elinize ve sağ dizinize verin. sol dizinizi ise kırık tutarak geriye doğru kaldırın ve sonrasında bacağınızı tavana doğru accedil;ın. sonra dizinizi yine kırın ve bu sefer bacağınızı gouml;ğsuuml;nuuml;ze kadar ccedil;ekin ve onra tekrar geriye tekmenizi atın. bu hareketi her iki bacağınızla da 30rsquo;ar defa tekrarlayın.

goblet ccedil;ouml;melmesi bu ccedil;ouml;melme şeklinde elinize dambıl alarak hareketi ccedil;ok daha faydalı bir hale getirebilirsiniz.bir dambılı, iki elinizle tutun ve gouml;ğsuuml;nuuml;zuuml;n ouml;nuuml;ne doğru kaldırın ve daha ouml;nceki ccedil;ouml;melme egzersizini bu defa, bu şekilde yapın.

tepe tırmanışı: bu egzersiz, baldırlarınızın ve bacaklarınızın ccedil;ok guuml;zel bir şekilde sıkılaşmasını sağlar.uuml;stelik bu egzersizi ister spor salonunda ister accedil;ık havada, hafif bir yokuş bularak, yapabilirsiniz. vuuml;cudunuzu ısıttıktan sonra (5 dakika canlı yuuml;ruuml;yuuml;şle) koşmaya başlayabilir ve 30-60 saniye koştuktan sonra tekrar canlı yuuml;ruuml;yuuml;şe geccedil;ebilirsiniz. bu douml;nguuml;yuuml; 6-12 kez tekrar ederek ve hızınızı her seferinde biraz daha arttırarak başarılı sonuccedil;lar elde edebilirsiniz.

atak hareketi: ouml;nce duuml;z bir şekilde durun, sonra, bir bacağınızı 3 adım kadar ileri koyun ve diğer bacağınız yere paralel olana kadar yavaşccedil;a yere doğru inin. daha sonra yavaşccedil;a eski pozisyonunuza douml;nuuml;n ve aynı hareketi diğer bacağınızla tekrarlayın. bunu 20-30 defa her iki bacakta da tekrarlayın. bu hareketi, iki elinize dambıl alarak daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

tek bacak havada plank bu ccedil;ok kas ccedil;alıştıran, başarılı bir egzersizdir. ouml;ncelikle lsquo;plankrsquo; dediğimizde yuuml;z uuml;stuuml; yatar pozisyonda durmanız gerekiyor, sonra kendinizi dirseklerinizle destekleyerek yuuml;kseltin ve ayak parmaklarınızdan da destek alın. sırtınızın duuml;z durduğundan emin olun ve vuuml;cudunuzu sıkı tutun. daha sonra, sağ bacağınızı duuml;z bir şekilde kaldırabildiğiniz kadar yukarı doğru kaldırın ve 10-20 saniye kadar bu şekilde tutun, sonrasında ise bacak değiştirin. bu egzersiz, omuzlarınızı, karın kaslarınızı, sırtınızın alt kısmını ve poponuzu ccedil;alıştıracaktır.

popo kaldırma hareketi: sırt uuml;stuuml; uzanın ve ayaklarınızı bir sandalye ya da koltuğa koyun. poponuzu sandalyeye doğru yaklaştırın ve dizlerinizin kafanızdan yuuml;ksekte olduklarından emin olun. omuzlarınızı yerde tutarak ve ayaklarınızı olduğu yuuml;zeyden kaldırmayarak poponuzu yukarı doğru kaldırın ve bu sırada sıkabildiğiniz kadar sıkın. sonra poponuzu sıkmayı bırakarak tekrar yere yatın.